Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Hoogezand 30-11-99

Hoogezandster aangehouden wegens geweldplegingen/ Meer slachtoffers niet uitgesloten

Dinsdag 30 november 1999

De politie heeft vorige week een 37-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man wordt verdacht van een aantal (zware) mishandelingen, verkrachtingen, bedreigingen en andere geweldsdelicten. In middels zijn door de politie 11 aanklachten tegen de verdachte in behandeling genomen. Het is niet uitgesloten dat meer mensen slachtoffer zijn geworden van De verdachte is afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Het politieonderzoek wordt voortgezet.

De verdachte pleegde de geweldsdelicten in de periode tussen eind maart en half november dit jaar. Tijdens het plegen van de misdrijven gedroeg de man zich extreem gewelddadig en verkeerde hij veelal onder invloed van alcohol en harddrugs. De verdachte, die zich veel ophoudt in de horeca in Hoogezand, maakte de slachtoffers in de zijn kennissenkring en in zijn directe (woon)omgeving in de wijk Woldwijk in Hoogezand. In een aantal gevallen pleegde hij de gewelddadigheden in de cafés waarbij hij zich richtte tegen cafébezoekers die hij op die manier beroofde. De man heeft één mishandeling van een vrouw in Hoogezand bekend. Dit slachtoffer heeft uit angst voor represailles geen aangifte durven te doen. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de verdachte actief probeert slachtoffers ervan te weerhouden aangifte te doen bij de politie door ze te dreigen met geweld. Ook is gebleken dat een tweetal slachtoffers om die reden een inmiddels bij de politie gedane aangifte heeft ingetrokken. Over de andere aangiften wordt de man nog nader gehoord.

Om een goed beeld te krijgen van de geweldplegingen door de verdachte, die inmiddels in het huis van bewaring zit, is het voor de politie van belang zoveel mogelijk aangiften binnen te krijgen. De politie gaat er van uit dat er meer mensen uit de directe omgeving van de dader of bezoekers en eigenaren van cafés waar de verdachte regelmatig kwam, slachtoffer zijn geworden van diens gewelddadigheden. Zij kunnen alsnog aangifte doen.

Voor nadere informatie: afdeling voorlichting, telefoon 0 50 - 5 995 010

Deel: ' Hoogezandster aangehouden wegens geweldplegingen '
Lees ook