Hooggevoeligheid bij de vrouw wordt bespreekbaar


DEN DUNGEN, 20170920 -- Op 21 september 2017 wordt een bijzonder boek voor een bijzondere vrouw uitgebracht: ‘Jippie! Ik ben een hoogsensitieve vrouw’. Schrijfster Brigitte Klijn maakt hiermee een gevoelig onderwerp bespreekbaar. Ze laat zien dat hooggevoelige vrouwen geen slachtoffer hoeven zijn van de prestatiegerichte maatschappij.

Hooggevoeligheid bij de vrouw wordt bespreekbaarEen boek geschreven door en voor de hoogsensitieve vrouw. Brigitte Klijn is ervaringsdeskundige en werkt meer dan 10 jaar met hoogsensitieve mensen. Dit doet ze vanuit haar eigen centrum Om de Kunst van Leven, gevestigd in het Brabantse Den Dungen.

Hooggevoeligheid wordt minder gewaardeerd, vooral omdat ze niet zichtbaar is van buitenaf. Bij kinderen wordt hooggevoeligheid nog wel geaccepteerd, de volwassen vrouw moet zich leren buigen naar verwachtingen van de maatschappij. “Juist door al deze verwachtingen wordt de hooggevoelige vrouw geremd in haar ontwikkeling”, legt Brigitte uit.

Het boek daagt hoogsensitieve vrouwen uit om los te komen van alle regeltjes en verwachtingen die de maatschappij ons oplegt. Hooggevoeligheid is geen keuze, je bent het. Brigitte maakt dit onderwerp niet alleen bespreekbaar, ook vormt ze een steun in het dagelijkse leven van hooggevoelige vrouwen.

Het komt vaker voor dan gedacht

Hooggevoeligheid of high sensitive komt bij ruim 1 op de 5 mensen voor. Hoge cijfers waar bijna niemand weet van heeft. Het is belangrijk dat deze vrouwen weer in zichzelf gaan geloven: zelfvertrouwen draagt bij tot betere werkprestaties en een tevreden en gelukkige partner, moeder en vriendin. De omgeving profiteert mee van de veranderingen die plaatsvinden. Het boek van Klijn begeleidt de hoogsensitieve vrouw op haar weg naar verandering en geluk.

Vrouwen die extra behoefte hebben aan steun volgen een complete jaartraining en maken contact met andere hoogsensitieve vrouwen. Ook dit wordt compleet verzorgd door Brigitte, wat het vertrouwen in de schrijfster vergroot.

Het boek ‘Jippie! Ik ben een hoogsensitieve vrouw’ is vanaf 21 september officieel verkrijgbaar. Geïnteresseerden zien het boek na bestelling binnen enkele dagen op de deurmat verschijnen. Wie meer informatie wenst kijkt op de website van Brigitte Klijn: www.omdekunstvanleven.nl.

Brigitte Klijn: Jippie! Ik ben een hoogsensitieve vrouw
ISBN: 978-90-826754-1-2


Deel: ' Hooggevoeligheid bij de vrouw wordt bespreekbaar '
Lees ook