Hoogland superieur met derde gouden medaille op het Europees Kampioenschap baanwielrennen

Nieuwegein, 17 oktober 2015 – Het kan niet op voor de Nederlandse baanwielrenners in Grenchen. Na de zilveren medaille voor Elis Ligtlee en de bronzen medaille voor Beukeboom was het nu weer raak voor Jeffrey Hoogland op de kilometer. De sprinter die al twee maal goud won op de teamsprint en de sprint, was oppermachtig op de kilometer en wist daarmee zijn derde gouden medaille op te halen in Zwitserland.

Met zijn tijd van 1:00.350 was hij niet alleen de Duister Eiler te snel af, Hoogland noteerde ook een persoonlijk- en baanrecord. De Duitse nummer twee op de kilometer noteerde een tijd van 1:00.569 en was daarmee 0.216 seconden langzamer dan Hoogland. De Tsjech Wagner complementeert tot slot het podium. Hij gaf met zijn tijd van 1:01.057, 0.707 seconden toe op Hoogland.

Hoogland was euforisch na zijn derde overwinning: “Ik heb weer lekker kunnen rammen op de pedalen. In de eerste ronde voelde ik mijn benen helemaal niet, maar het melkzuur kwam des te harder in de tweede ronde binnen. Ik maakte me even zorgen, haalde toen diep adem en ben door gegaan naar het goud!”

Hoenderdaal negende op de kilometer

Nils Hoenderdaal kwam als tweede Nederlander ook in actie op de kilometer. Zijn tijd van 1:02.801 was goed voor de negende plaats en ook Hoenderdaal mag een nieuw persoonlijk record schrijven. Hij was 2.451 seconden verwijderd van de tijd van Hoogland.

Zoekwoorden:

Deel: ' Hoogland superieur met derde gouden medaille op EK baanwielrennen '


Lees ook