gemeente hoorn

maatregelen tegen vandalisme

het gemeentebestuur van hoorn heeft in samenspraak met de politie, de chartervaart en parkeerservice le duc maatregelen getroffen om herhaling van moedwillige beschadiging van in het havengebied geparkeerde auto's te voorkomen.
afgelopen weekend hebben vandalen in de nachtelijke uren 26 auto's op de nieuwe wal en het abc bekrast of anderszins beschadigd. twee voertuigen werden daarbij van een hakenkruis voorzien. ein nederlandse en drie duitse auto's brandden volledig uit.

de maatregelen komen in het kort op het volgende neer:


* er komen op de nieuwe wal en het abc waarschuwingsborden in drie talen (nederlands, engels en duits). de borden wijzen de parkeerders nadrukkelijk op de risico's van het langdurig en/of nachtelijk onbeheerd achterlaten van de auto en verwijzen naar de terreinen waar beheerd of bewaakt parkeren mogelijk is, zoals parkeerservice le duc (italiaanse zeedijk) en transferium hoorn (nabij het ns-station).

* de politie schenkt de komende tijd aandacht aan het probleem door extra te surveilleren.

* de chartervaart gaat de eigen cliknthle verplichten om de auto achter te laten op de terreinen waar beheerd of bewaakt parkeren mogelijk is. informatiefolders zullen via o.a. vvv's en boekingsbureaus voor chartervaarten worden verspreid.
* het gemeentebestuur heeft met parkeerservice le duc afgesproken om op korte termijn te komen tot uitbreiding van bewaakt parkeren in de directe omgeving van de haven. na het pinksterweekeinde zullen gesprekken plaatsvinden om tot een goede locatiekeuze te komen. de ondernemer verwacht voor het komende pinksterweekeinde over voldoende capaciteit te beschikken.

* de gemeente hoorn, de chartervaart en het nederlands bureau voor toerisme zullen de 18 gedupeerden die aangifte bij de politie hebben gedaan een brief sturen, waarin zij hun medeleven uitspreken. bovendien bevat de brief de uitnodiging om deze zomer op kosten van de genoemde organisaties een weekend lang kennis te maken met 'de andere kant van hoorn'.

Deel: ' Hoorn neemt maatregelen tegen vandalisme '
Lees ook