Hoortoestellen in diverse apotheken


Nederlanders met ouderdomsslechthorendheid kunnen tegenwoordige voor een ‘Serena’ hoortoestel terecht in diverse vestigingen van Service Apotheek.

Eindhoven, 20120216 -- Van de 1,4 miljoen slechthorenden hebben meer dan 600.000 Nederlanders geen hoortoestel. Daar zijn diverse redenen voor. De belangrijkste redenen zijn de kostprijs van de toestellen, het taboe van slechthorendheid en het lange traject dat een slechthorende moet volgen om te komen tot een passend hoortoestel. Ongeveer 95% van deze slechthorenden kan direct geholpen worden met een toestel van de Service Apotheek. Deze groep is belast met ouderdomsslechthorendheid, een lastig maar veelvoorkomende vorm.

Het Serena hoorconcept wil de drempels voor gehoorondersteuning verlagen door de toestellen via de apotheek en uit voorraad aan te bieden. Ouderdomsgehoorverlies heeft iedereen; na 45 jaar een beetje en na 55 al veel meer. Dat is geen tekortkoming, alleen maar lastig.

Er is heel makkelijk iets aan te doen. In uw eigen Service Apotheek en binnen 10 minuten.  Eerst doorloopt men in 2 minuten een semiprofessionele gehoortest die voor dit doel ontwikkeld is, dat levert een betrouwbaar audiogram op. Vervolgens plaatst men het aanbevolen toestel in het oor. De slechthorende kan  dan direct beter horen en genieten van hervonden contact met de omgeving. De slechthorende mag het toestel van de apotheker altijd even uitproberen om er zeker van te zijn dat het toestel aan de wensen voldoet.

Met een prijs van € 219 per toestel is deze gehoorondersteuning toegankelijk voor elke beurs. De ervaringen met de toestellen zijn buitengewoon goed en er is een lijst met referenties bij de apotheek beschikbaar.  

Er is een onafhankelijke online site beschikbaar, waar de slechthorende volop gelegenheid krijgt kennis te nemen van ontwikkelingen op gehoor gebied en ervaringen te delen met anderen. De meetgegevens worden er bewaard en kunnen later weer van pas komen wanneer men toe is aan een ander toestel.

De Serena toestellen zijn bijna onzichtbaar te dragen en direct uit voorraad verkrijgbaar bij diverse vestigingen van de Service Apotheek.


Deel: ' Hoortoestellen in diverse apotheken '
Lees ook