Ingezonden persbericht


PERSBERICHT afdeling Noordelijk Flevoland Koninklijk Horeca Nederland

Horeca komt met plan van aanpak Drugspreventie

EMMELOORD/ URK, 28 april 2004 - "Bij gebrek aan voldoende daadkracht vanuit de gemeenten, nemen wij nu zelf het voortouw om de drugsproblematiek aan te pakken!" aldus het bestuur van de afdeling Noordelijk Flevoland van Koninklijk Horeca Nederland. De horeca heeft plannen om zelf iets tegen de drugsproblematiek te ondernemen.

De horeca heeft de afgelopen jaren in diverse gesprekken met de gemeenten meerdere malen gewaarschuwd voor het toenemende harddrugsgebruik onder de jeugd. "Omdat wij de huiskamer van de samenleving zijn komt het bij ons uiteindelijk ook naar voren." Ondanks toezeggingen van bijvoorbeeld de gemeente Urk om met een training te komen voor de jeugd, scholen, maar ook horecaondernemers en hun personeel, is er tot op heden nagenoeg niets gebeurd.

Ook bij de horeca is er sprake van overlast met betrekking tot drugs, zoals gedrogeerde bezoekers, een toeloop van dealers, diefstal etc. De horecaondernemers willen nu samen met andere betrokken partijen zoals de gemeente, de politie, jeugdverenigingen en kerken, tot een plan van aanpak komen. Een eerste opzet daartoe wordt op dit moment ontwikkeld.

Er is contact opgenomen met het CAD in Zwolle, met het verzoek om trainingen te geven aan horecaondernemers en hun personeel. Tijdens deze training zou men drugs(-gebruik) moeten leren herkennen, maar ook hoe ze ondermeer om dienen te gaan met drugsincidenten. Het CAD heeft positief gereageerd en wil hier graag aan meewerken.

Het afdelingbestuur: "Wij zijn serieus en verantwoord met ons vak bezig. Wij signaleren in toenemende mate drugsgerelateerde problemen. Niet alleen in onze zaak, maar ook in onze omgeving en de gemeenschap. Wij willen alleen nog maar te maken hebben met mensen die het op een verantwoorde wijze naar hun zin willen hebben. Op deze manier dragen we graag ons steentje bij aan een veilige omgeving!"


---

Deel: ' Horeca komt met plan van aanpak Drugspreventie '
Lees ook