Gemeente Breda


HORECACONVENANT VOOR BREDASE BINNENSTAD ONDERTEKEND

Op 22 december hebben de gemeente Breda, het merendeel van de horeca-ondernemers in de binnenstad, Horeca Nederland, het Openbaar Ministerie, het Politiekorps Midden- en West-Brabant en de Stichting Centrummanagement een horecaconvenant ondertekend. Het convenant moet het veilig uitgaan in de Bredase binnenstad bevorderen.

In dit horecaconvenant zijn een aantal structurele afspraken gemaakt. Zo gaan er in de aangesloten horecagelegenheden huis- en gedragsregels gelden en door middel van lik-op-stuk-beleid worden eventuele overtreders snel en doeltreffend aangepakt. In het verlengde van het convenant wordt bovendien gewerkt aan de totstandkoming van cameratoezicht in de binnenstad. De eerste concrete maatregel is al genomen: recentelijk zijn extra sterke lampen aangebracht in de Haven, de Vismarktstraat, de Havermarkt en in een deel van de Torenstraat.

De ondertekening van het horecaconvenant is tevens het startsein van de voorlichtings-campagne waar de verschillende partners rondom het Horecaconvenant aan meedoen. Uitgangspunt van de campagne vormen een tweetal cartoons. Deze cartoons, vergezeld van een slogan, worden onder andere aangebracht op mupi's, posters en bierviltjes. Bovendien staat het alle horeca-ondernemers gedurende het hele jaar vrij de cartoons te gebruiken.

Breda, 22 december 1999

Deel: ' Horecaconvenant voor Bredase binnenstad ondertekend '
Lees ook