Ingezonden persbericht


Amsterdam, 14 maart 2003

Gezamenlijk initiatief van Alec Behrens en Stichting Z (uitgever Z magazine)

Hotelboeking via dakloos.nl helpt dak- en thuislozen

AMSTERDAM In samenwerking met Stichting Z heeft Alec Behrens een nieuw initiatief gelanceerd: www.dakloos.nl. Via deze website kan men reserveringen boeken in een van de 5500 aangesloten hotels, die verspreid zijn over de hele wereld. Drie procent van de totale overnachtingskosten komt ten goede aan daklozen.

De site is gekoppeld aan grote online hoteldatabanken. Dit betekent dat duizenden hotels met alle speciale aanbiedingen en arrangementen via de site bereikbaar zijn. Hotels als NH, Golden Tulip, Bilderberg, Van der Valk, Meridien, Bastion, Sheraton, Starwood, HEM, Hilton, Mercure, Ibis, Bastion en vele andere zijn aangesloten.

De opbrengsten gaan naar Stichting Z (uitgever van de Amsterdamse straatkrant) en naar Stichting BADT (Belangenbehartiging Amsterdamse Dak- en Thuislozen). Beide zelfhulporganisaties hebben als doelstelling dak- en thuislozen helpen zichzelf te helpen .

Voormalig burgemeester van Amsterdam en voorzitter van het Algemeen Nederlandse Verbond van Reisondernemingen Ed van Thijn is enthousiast: ,,Een positief, nieuw en vooruitstrevend initiatief, dat een steentje bijdraagt.

Door zoveel mogelijk hotelreserveringen via www.dakloos.nl te krijgen, wordt het werk van Stichting Z en Stichting BADT ondersteund, en kunnen dak- en thuislozen zo 'onder dak' worden gebracht. Als dit project succesvol is wordt voor de opbrengsten een landelijke verdeelsleutel bedacht.

Deel: ' Hotelboeking via dakloos.nl helpt dak- en thuislozen '
Lees ook