Gemeente Son en Breugel


Hou t Gaaf op 6 basisscholen in Son en Breugel
10-02-2003
Alle leerlingen van groep 8 van zes basisscholen in Son en Breugel zijn afgelopen week aan de slag gegaan met het
vandalisme-preventieproject "Hou 't Gaaf". In dit project werken de scholen, de politie en Bureau HALT, in opdracht van de gemeente, nauw samen.

VandalismeHou t Gaaf gaat over vandalisme: het expres vernielen van dingen zonder dat het nut heeft. Je ziet het overal: kapotte bushokjes, ingegooide ruiten, graffiti enzovoorts. Zon vier weken werken ruim 160 leerlingen zelfstandig met het lesmateriaal. Samen met de onderwijzer werken ze aan antwoorden op vragen als: Wat is vandalisme? Wat zijn de oor-zaken van vandalisme? Wat zijn de gevolgen van vandalisme? Hoe zou je vandalisme kunnen stoppen en voorkomen?
Door kinderen bewust te maken van de gevolgen van vandalisme voor slachtoffer en dader, keuzemogelijkheden en de verantwoordelijkheid voor het eigen gedrag, levert het project een bijdrage aan het terugdringen van vandalisme.

Politie en Bureau HALT
In week 9 en 11 bezoeken medewerkers van politie en Bureau HALT de klassen. De HALT-medewerker vertelt wat er gebeurt als je bij Bureau HALT terechtkomt. De politie vertelt over haar werk met hulp van Nick & Linda; de striptweeling die leuke avonturen beleeft en de kinderen laat kennismaken met het werk van de politie.

Deel: ' 'Hou t Gaaf' op 6 basisscholen in Son en Breugel '
Lees ook