Digitale Gemeente Houten

Houten begint regentonnenactie

woensdag 19 maart 2003 - Bron: Gemeente Houten

Op Wereldwaterdag op zaterdag 22 maart aanstaande start de gemeente Houten met de campagne 'Een ton voor water'. Inwoners van Houten kunnen tijdens de campagne tegen een gereduceerde prijs een regenton kopen. Goed voor de portemonnee, het milieu en de mensen in ontwikkelingslanden die over weinig of geen water beschikken.

Wereldwijd beschikken ruim 1 miljard mensen over onvoldoende gezond drinkwater, terwijl we in Nederland soms wel erg kwistig met ons regenwater omspringen. Met deze campagne slaan de regentonkopers twee vliegen in één klap: waterbesparing hier én verbetering van de watersituatie dáár. Voor elke verkochte regenton gaat 5 euro naar partnerorganisaties van Novib in ontwikkelingslanden die het geld investeren in watervoorzieningsprojecten.

Voor deze actie ontvangt de gemeente Houten subsidie van Waterleidingbedrijf Hydron en Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. De tonnen zijn daardoor extra voordelig geprijsd. De 5 voor de Novib stelt de gemeente Houten beschikbaar.

De Verenigde Naties heeft 22 maart uitgeroepen tot Wereldwaterdag. Rond deze jaarlijks terugkerende dag organiseren diverse landen activiteiten die in het teken van water staan. Dit om de aandacht te krijgen voor water- en ontwikkelingsproblemen op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau. Een goed moment dan ook voor de start van de campagne 'Een Ton voor Water' in Houten.

In het winkelcentrum Het Rond op het plein voor supermarkt Albert Heijn staat op zaterdag 22 maart van 10.00 uur tot 14.00 uur een informatiekraam over de campagne. Verschillende modellen regentonnen zijn dan te zien en te bestellen.

De percussiegroep van de Houtense muziekvereniging 'Kunst na Arbeid' verzorgt ter ondersteuning van de actie een uniek percussieoptreden op regentonnen. Dit optreden vindt plaats om 11.00 uur en 11.45 uur buiten voor het winkelcentrum bij Albert Heijn.

Op de gemeentelijke website https://www.houten.nl staat vanaf 22 maart meer informatie over de actie 'Een Ton voor Water'. Belangstellende inwoners kunnen via de website een regenton bestellen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

Deel: ' Houten begint regentonnenactie '
Lees ook