Judith Franssen
020 - 547 71 55
judith_franssen@hp.com

99214

HP, ADOBE EN APPLE SAMEN IN GROOTFORMAAT PRINTOPLOSSINGEN

Professionele oplossingen voor kleurenafdrukken op A3+-formaat.

Amstelveen, 1 oktober 1999 - Hewlett-Packard heeft de HP DesignJet ColorPro GA grootformaat kleurenprinter op de markt gebracht. Tegelijkertijd is HP op het gebied van professioneel grootformaat kleurenprinten samenwerkingsverbanden aangegaan met Adobe Systems en Apple Computer.

De samenwerking met Adobe houdt in dat HP een aangepaste versie van Adobe PressReady in zijn nieuwe grootformaat kleurenprinter opneemt. Met PressReady kunnen grafische studio's snel en tegen lage kosten kleurechte proefafdrukken maken van ontwerpen en te leveren drukwerk. Met de in de printer ingebouwde HP JetDirect 10/100 Base-T netwerkadapter is hiermee een complete oplossing voor werkgroepen gerealiseerd.

De HP DesignJet ColorPro GA A3+-printer wordt voorts standaard geleverd met ICC-profielen voor SWOP, Euroscale en Amerikaanse en Japanse kleurenstandaards. Daarmee wordt op de printer het resultaat van standaard kleurendrukwerk gesimuleerd, waarbij rekening wordt gehouden met parameters zoals inktsoort, papiersoort en afwerkingsmethode.

De HP DesignJet ColorPro GA kleurenprinter is ook volledig compatibel met de Apple ColorSync-standaard. Zo zijn Mac-gebruikers verzekerd van een volstrekt kleurechte afdruk van hun ontwerpen. Gezien het belang van de nieuwe HP DesignJet printer voor Macintosh-gebruikers is overeengekomen dat deze printer tevens via het wereldomvattende netwerk van geautoriseerde Apple-resellers op de markt wordt gebracht.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 - 547 66 66.

Informatie over Hewlett-Packard en het Y2K-programma is te vinden op: https://www.hp.nl.

Hewlett-Packard is een toonaangevende leverancier van oplossingen en services voor computing en imaging voor zakelijke en thuisgebruikers. De activiteiten van HP zijn gericht op het maximaal benutten van de mogelijkheden van Internet voor zijn gebruikers en de verspreiding van elektronische diensten. De computer-gerelateerde omzet over het jaar 1998 bedroeg wereldwijd 39,5 miljard dollar. HP is bezig met de oprichting van een aparte organisatie voor de productie van test-en-meetapparatuur, halfgeleiders, medische systemen en apparatuur voor chemische analyses. Deze activiteiten genereerden in 1998 een omzet van 7,6 miljard dollar.

Met 123.000 werknemers en een omzet van circa 47 miljard dollar in 1998 is het bedrijf één van de grootste computerleveranciers ter wereld. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. Over 1998 bedroeg de omzet van Hewlett-Packard Nederland B.V. circa 2 miljard gulden.

(Niet voor publicatie)
Voor meer informatie over dit bericht:
Judith Franssen
020 - 547 71 55
judith_franssen@hp.com

Dit bericht is beschikbaar via https://www.hp.nl/pers; in het Engels via: https://www.newsdesk.com

Deel: ' HP, Adobe en Apple samen in grootformaat printoplossingen '
Lees ook