Aanvulling op persbericht 'HP biedt twee maanden gratis gebruik van 'hot spots' in heel Nederland'

Op 14 maart j.l. heeft HP een actie aangekondigd op draadloos gebied. HP werkt hiervoor samen met Cisco, Intel en verschillende Wireless Internet Service en Solution Providers (wISP's). Naast de in het persbericht genoemde bedrijven, behoort ook WiFinder (www.wifinder.com) tot de partners (wISP) voor deze actie.

De actie maakt het mogelijk dat gebruikers van draadloze apparatuur (notebook PC's en PDA's met wlan-technologie) na aanmelding op www.hp.nl/wireless op vele plaatsen in Nederland gebruik kunnen maken van alle faciliteiten via 'hot spots' die door diverse providers zijn geïnstalleerd.

HP biedt twee maanden gratis gebruik van 'hot spots' in heel Nederland

Mogelijkheid om kennis te maken met draadloos werken
AMSTELVEEN, 14 maart 2003 - HP heeft samen met Cisco, Intel en verschillende Wireless Internet Service en Solution Providers (wISP's) een nieuw initiatief genomen op draadloos gebied. Vanaf vandaag kunnen gebruikers van draadloze apparatuur (notebook PC's en PDA's met wlan-technologie) na aanmelding op www.hp.nl/wireless op vele plaatsen in Nederland gebruik maken van alle faciliteiten via 'hot spots' die door diverse providers zijn geïnstalleerd. Wie zich aanmeldt krijgt voor alle hot spots één gebruikersnummer en één password, waarna gedurende twee maanden op vele lokaties ongelimiteerd contact kan worden gemaakt met Internet. Indien hun bedrijf dat toelaat kunnen zij via deze weg ook contact leggen met het bedrijfsnetwerk en e-mail ontvangen. De actie loopt tot en met 31 mei 2003 en heeft tot doel gebruikers van de apparatuur beter bekend te maken met de mogelijkheden en voordelen van draadloze communicatie en mobiel werken.

Hot spots
Op vele plaatsen in Nederland, waaronder hotels, wegrestaurants en congrescentra, zijn hot spots geïnstalleerd die - veelal tegen betaling - draadloze verbinding met Internet mogelijk maken. De omgeving rond een 'hot spot' kan als een virtueel kantoor fungeren, omdat steeds contact kan worden gehouden met collega's op kantoor.

Het aantal uren dat medewerkers thuis of onderweg werkzaam zijn, stijgt nog steeds. Toch zijn zij steeds aangewezen op informatie die zich op het bedrijfsnetwerk bevindt. Door gebruik van draadloze apparatuur en hot spots kan meer tijd effectief worden benut.

Beveiliging
De combinatie van draadloze verbindingen en een Virtual Private Network (VPN) zorgt voor een veilige toegang tot bedrijfskritische gegevens. Door gebruik van standaard hard- en softwarematige encryptietechnieken zijn de gegevens ook in de 'ether' beschermd. HP biedt een scala aan beveiligingsoplossingen, die zorgen voor een veilige draadloze communicatie, van begin tot eind.

Partners
De Wireless Internet Service en Solution Providers die aan de actie van HP deelnemen zijn: Attingo (www.attingo.nl), Mycall.com NV (www.mycalltele.com), Aervik (www.aervik.com), Hubhop (www.hubhop.com), NDI (www.ndi.nl), MegaBeam (www.megabeam.com), WinQ (www.winq.com), FiGi (www.figi.nl), Futurefone (www.futurefone.nl), ViaWia (www.viawia.nl), Picopoint (www.picopoint.com)

Over HP
HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit. Meer informatie is te vinden op www.hp.nl.

Contactpersonen voor
de redactie:

Jos Baltes
020 547 71 55

MCS, Perlita Fränkel
023 562 82 08

Deel: ' 'HP biedt 2 maanden gratis gebruik van 'hot spots' in heel Nederland' '
Lees ook