99168

VIRTUELE HANDEL VOOR LEVERANCIERS VAN ELEKTRONICA

Amstelveen, 5 augustus 1999 - In nauwe samenwerking met specialist i2 biedt Hewlett-Packard een intelligent eBusiness portaal op Internet. Via dit portaal kunnen leveranciers in elektronica efficiënt informatie uitwisselen en zaken doen.

Met de samenwerking met i2 onderstreept HP het belang dat de onderneming hecht aan ontwikkelingen op gebied van supply chain management. De oplossing die i2 op dit gebied heeft ontwikkeld (RHYTME) stelt de klant centraal en biedt een complete oplossing voor elektronische Business Proces Optimization.

De oplossing voor de elektronica-branche biedt de informatie zodanig dat zij aansluit op de specifieke vragen die er bij de verschillende deelnemers leven. Zo ondersteunt de informatie bedrijven bij het nemen van strategische beslissingen bijvoorbeeld door voorspellingen te doen over ontwikkelingen in leveringstermijnen of samenwerkings-verbanden. Maar de informatie kan ook nuttig zijn voor het nemen van snelle beslissingen, zoals bij het bieden op partijen goederen.

Via het portaal krijgen de leden toegang tot real-time advanced planning applicaties, zodat supply chain partners kunnen inspelen op de vragen van de eindgebruikers. Boven-dien bevat het systeem intelligente zoekmachines die de beste prijzen en beschikbaarheid uitzoeken, rekeninghoudend met onder andere transportkosten en totale afleveringskosten.

De oplossing is gebaseerd op i2's RHYTHME eXchange Services, een portfolio van applicaties waarmee deelnemers cruciale handelsinformatie kunnen uitwisselen en onderbouwde beslissingen kunnen nemen. De oplossing is geïntegreerd met HP's e-speak, en HP Web QoS quality of service, HP Smart Internet Usage management, HP Changengine en HP Praesidium beveiligingstechnologie.

Het bedrijf i2 is belangrijkste provider van suplly chain management en intelligente eBusiness oplossingen ter wereld. Het bedrijf met hoofdvestiging in Dallas (TX) is in 1988 opgericht en heeft inmiddels 2400 medewerkers. Meer informatie is te vinden op: https://www.i2.com.

Informatie van Hewlett-Packard is te vinden op: www.hp.nl.

Hewlett-Packard levert één van de breedste productportfolio's op het gebied van informatie-technologie. Naast computersystemen heeft HP software, randapparatuur, complete Internet- en intranetoplossingen, communicatieproducten en test- en meetapparatuur. Met 123.000 werknemers en een omzet van circa 47 miljard dollar is het bedrijf één van de grootste computerleveranciers ter wereld. In Nederland heeft HP vijf vestigingen, waar zo'n 3000 mensen werken. Over 1998 bedroeg de omzet van Hewlett-Packard Nederland B.V. circa 2 miljard gulden.

(Niet voor publicatie)
Voor meer informatie over dit bericht:
John Wiltschut
020 - 547 61 22
john_wiltschut@hp.com

Dit bericht is beschikbaar via www.hp.nl/pers; in het Engels via: www.newsdesk.com.

Deel: ' HP biedt eBusiness portaal voor leveranciers elektronica '
Lees ook