99073

EERSTE LICHTGEWICHT PALM-SIZE HP CD-WRITER

HP breidt marktleiderschap CD-RW uit met vier nieuwe producten

Amstelveen, 22 maart 1999 - Hewlett-Packard brengt de HP CD-Writer Plus M820e, HP's eerste drive voor mobiele professionals, op de markt. Deze nieuwe draagbare SCSI CD-RW drive weegt minder dan een halve kilo en past in de palm van een hand. Samen met de drie andere nieuwe drives die HP op de markt brengt, vormt de M820e de meest complete lijn multifunctionele, herschrijfbare CD-writers voor zowel zakelijk gebruik als privégebruik.

CD's zijn tegenwoordig een standaard medium voor het opslaan en uitwisselen van bestanden en voor het maken van backups. HP constateerde de behoefte aan een draagbare drive die klein en licht genoeg is om mee te nemen. De mobiele HP CD-RW drive M820e is een externe SCSI-drive met een leessnelheid van 20X en een schrijfsnelheid van 4X. Hij is ongeveer 11 x 14,5 x 2 cm en past in elke jaszak. De drive is eenvoudig samen met een laptop mee te nemen en krachtig genoeg voor gebruik op de desktop.

De snelste drive van HP is de nieuwe HP CD-Writer Plus 8210i, een interne, herschrijfbare IDE-drive met een leessnelheid van 24X en een schrijfsnelheid van 4X. HP's eenvoudigste oplossing voor thuisgebruik en zakelijk gebruik is de nieuwe HP CD-Writer Plus 7500 serie. Tegen minimale investering vergroten deze drives de productiviteit van kleine bedrijven en laten ze thuisgebruikers kennismaken met CD-technologie. De 7500-serie omvat zowel interne als externe, herschrijfbare drives met leessnelheden tot 24X en schrijfsnelheden van 2X. De 8100-serie, geïntroduceerd in het najaar van
1998, biedt een prima prijs/prestatie-verhouding met leessnelheden van 24X en schrijfsnelheden van 2X en 4X.

De 8100-, 8200- en 7500-series worden geleverd met HP Fast Format, waarmee gebruikers in ongeveer vijf minuten CD-RW-schijven kunnen formatteren. Alle drives worden geleverd met Adaptec Direct CD en Adaptec's Easy CD Creator Standard Edition, om eenvoudig CD's te kunnen samenstellen. Daarnaast wordt elke drive geleverd met Nederlandstalige handleiding.

Met CD-RW-drives kunnen gebruikers informatie op een CD (over)schrijven, opslaan, beheren en uitwisselen zoals ze dat ook op een diskette zouden doen. CD's kunnen echter 650 MB data bevatten, evenveel als ruim 400 standaard high-density diskettes of 20.000 pagina's gescande tekst.

De 8200- en 7500-series zijn vanaf 1 mei verkrijgbaar. De HP M820e drive voor mobiele professionals komt in juni beschikbaar.

Hewlett-Packard levert één van de breedste productportfolio's op het gebied van informatie-technologie. Naast computersystemen heeft HP software, randapparatuur, complete Internet- en intranetoplossingen, communicatieproducten en test- en meetapparatuur. Met 122.800 werknemers en een omzet van circa 47 miljard dollar is het bedrijf één van de grootste computerleveranciers ter wereld. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. Over 1998 bedroeg de omzet van Hewlett-Packard Nederland B.V. circa 2 miljard gulden.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 - 547 66 66.

Informatie van Hewlett-Packard is te vinden op: www.hp.nl.

(Niet voor publicatie)
Voor meer informatie over dit bericht:
Judith Franssen
020 - 547 71 55
judith_franssen@hp.com

Dit bericht is beschikbaar via www.hp.nl/pers; in het Engels via: www.newsdesk.com.

Deel: ' HP breidt marktleiderschap CD-RW uit met nieuwe producten '
Lees ook