99075

HP BREIDT ONDERSTEUNING VAN MS EXCHANGE UIT
MET MIGRATIE- EN BEHEERFACILITEITEN

Het aantal werkplekken waar wordt gebruikgemaakt van MS Exchange op basis van oplossingen
van Hewlett-Packard is in zes maanden toegenomen met 400.000.

Amstelveen, 23 maart 1999 - Hewlett-Packard heeft aan zijn Microsoft Exchange solutions program een aantal diensten toegevoegd op het gebied van migratie en beheer. De nieuwe diensten zijn vooral gericht op grote organisaties die de mogelijkheden van elektronisch berichtenverkeer optimaal willen benutten.

HP ondersteunt zijn Exchange solutions program internationaal met Competence Centers. Op de daar aanwezige apparatuur kunnen bestaande Exchange-applicaties worden geïmplementeerd, waarna specialisten ze in real-time analyseren en advies geven over de mogelijkheden tot verbetering. De Centers bieden ook alle faciliteiten voor de migratie van HP OpenMail toepassingen naar een MS Exchange-omgeving. HP beschikt daarvoor over speciale methodologieën en utilities waarbij de migratie van mailboxen, bulletin-boards, gateways en distributielijsten plaatsvindt met een minimum 'downtime' van het bestaande systeem.

Aan het MS Exchange solutions program zijn ook consultancydiensten toegevoegd voor het definiëren, ontwerpen en implementeren van beheersstrategieën en -procedures rond complexe berichtensystemen. Daarmee omvat het solutions program nu faciliteiten voor de gehele levenscyclus van omvangrijke berichtensystemen, inclusief projectplanning, ontwerp, installatie, de invoering in de organisatie en de ondersteuning van de eindgebruikers.

Het aantal werkplekken dat gebruikmaakt van Exchange-applicaties op basis van het solutions program van HP nam de afgelopen zes maanden toe met
400.000. Onder de opdrachtgevers bevinden zich internationaal opererende bedrijven zoals Nokia en Sony in Noord-Amerika.

Hewlett-Packard levert één van de breedste productportfolio's op het gebied van informatie-technologie. Naast computersystemen heeft HP software, randapparatuur, complete Internet- en intranetoplossingen, communicatieproducten en test- en meetapparatuur. Met 122.800 werknemers en een omzet van circa 47 miljard dollar is het bedrijf één van de grootste computerleveranciers ter wereld. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. Over 1998 bedroeg de omzet van Hewlett-Packard Nederland B.V. circa 2 miljard gulden.

Informatie van Hewlett-Packard is te vinden op: www.hp.nl.

(Niet voor publicatie)
Voor meer informatie over dit bericht:
John Wiltschut
020 - 547 61 22
john_wiltschut@hp.com

Dit bericht is beschikbaar via www.hp.nl/pers; in het Engels via: www.newsdesk.com.

Windows NT is in de Verenigde Staten een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation.

Microsoft is in de Verenigde Staten een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation.

Deel: ' HP breidt ondersteuning van MS Exchange uit '
Lees ook