99096

NIEUW HP CLUSTERPROGRAMMA VOOR AANKOOP
HIGH-AVAILABILITY-OPLOSSINGEN

Eenvoudiger en betaalbare oplossing voor MKB en distributeurs.

Amstelveen, 13 april 1999 - Hewlett-Packard brengt een clusterprogramma op de markt voor het MKB en Microsoft Cluster Server Certified (MSCS) HP-distributeurs in Europa. Dit programma biedt het MKB betaalbare high-availability-oplossingen op maat.

Maximale beschikbaarheid is fundamenteel voor middelgrote en kleine bedrijven, data centers en Internet-dienstverleners die met kritische applicaties en informatie werken. Met het nieuwe HP clusterprogramma wordt de aanschaf van high-availability-oplossingen voor het MKB betaalbaarder en eenvoudiger. Voor HP-distributeurs vereenvoudigt het programma de levering aan gebruikers. Verschillende productonderdelen krijgen samen één productcode en één prijskaartje. Ze worden ook op dezelfde datum afgeleverd, zodat distributeurs direct aan alle wensen van de gebruiker kunnen voldoen.

Het HP NetServer LPr system basiscluster bestaat bijvoorbeeld uit 29 standaard onderdelen, waaronder een dubbele server, opslagmogelijkheden, NetRaid controllers en Ultra 2 LVDS harde schijven (80 MB/s). Componenten zoals een rek, monitor, gedeelde opslag, extra RAM en UPS kunnen zonder probleem worden toegevoegd. De cluster is dus heel flexibel aan te passen aan de eisen van gebruikers. De basis-clusteroplossing past in een ruimtebesparend 25U rek en levert 144 GB gespiegelde capaciteit.

Het HP NetServer LPr systeem is de kleinste twee-weg Intel-server ter wereld. De high-density, ruimte-efficiënte server biedt een complete basisoplossing voor IT-infrastructuur services. De server is zeer geschikt voor implementatie van low-end clusteroplossingen, berichtenservers, Web-hosting, Internet- en intranet-oplossingen. Het systeem wordt geleverd met HP TopTools, voor middelbeheer via een Web-browser, en HP OpenView Manage X/SE for NOS en applicatiebeheer, inclusief ondersteuning van clusterbeheer voor HP NetServer-systemen.

Hewlett-Packard levert één van de breedste productportfolio's op het gebied van informatie-technologie. Naast computersystemen heeft HP software, randapparatuur, complete Internet- en intranetoplossingen, communicatieproducten en test- en meetapparatuur. Met 122.800 werknemers en een omzet van circa 47 miljard dollar is het bedrijf één van de grootste computerleveranciers ter wereld. In Nederland heeft HP vijf vestigingen, waar zo'n 3000 mensen werken. Over 1998 bedroeg de omzet van Hewlett-Packard Nederland B.V. circa 2 miljard gulden.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 - 547 66 66.

Informatie van Hewlett-Packard is te vinden op: www.hp.nl.

(Niet voor publicatie)
Voor meer informatie over dit bericht:
Judith Franssen
020 - 547 71 55
judith_franssen@hp.com

Dit bericht is beschikbaar via www.hp.nl/pers; in het Engels via: www.newsdesk.com.

Microsoft Windows is in de Verenigde Staten een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation.

Microsoft is in de Verenigde Staten een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation.

Deel: ' HP clusterprogramma aankoop high-availability-oplossingen '
Lees ook