Ingezonden persbericht


PRNL0000010

HP en BEA versnellen introductie Itanium-platform

Combinatie BEA WebLogic Server 7.0 en HP Itanium2-server behaalt topscore in benchmark

Amstelveen, 14 februari 2003 - HP en BEA Systems brengen een oplossing op de markt die bestaat uit BEA's WebLogic Server 7.0 en op Itanium 2 gebaseerde HP-servers met HP-UX 11i v 1.6. Deze combinatie behaalde met 350,25 TOPS@DualNode (totaal aantal handelingen per seconde op een dual node systeem), een topscore in de SPECjAppServer2002(1). Deze client-server benchmark wordt ingezet voor het bepalen van de prestaties van Java Enterprise Application Servers die subsets van J2EE APIs gebruiken in end-to-end applicaties. De samenwerking tussen BEA en HP moet zorgen voor snellere inzet van oplossingen op basis van Itanium, zodat organisaties snel kunnen profiteren van de bijbehorende prijs-prestatievoordelen.

Met de brede reeks HP-servers op basis van Itanium kunnen organisaties, softwareleveranciers en systeemintegrators op efficiënte wijze businessapplicaties en webservices ontwikkelen en integreren. In de toekomst zijn voor deze combinatie naast HP-UX, ook Linux en Windows als besturingssysteem te gebruiken.(2)

Een van de grootste software-integrators van Japan, NTT Comware Corporation, gaat zijn afnemers de nieuwe combinatie aanbieden. "Wij hebben ervaring met de combinatie van WebLogic Server 7.0 met de HP Server rx2600. In de praktijk blijkt dit een superieure combinatie te zijn die de RoIT (Return on IT) aanzienlijk versnelt en voldoet aan de eisen van onze afnemers", reageert Kawasaki, senior manager, NTT Comware Corporation.

HP en Intel Itanium
HP en Intel ontwikkelen samen de reeks Intel Itanium-processors. HP heeft samen met toonaangevende softwareleveranciers en systeemintegrators, zoals BEA, een reeks programma's opgesteld om de overstap naar het Itanium-platform te versnellen. Deze wereld-wijde initiatieven helpen gebruikers oplossingen te ontwikkelen op basis van Itanium, die snel de markt zullen penetreren.

Een belangrijk onderdeel van deze programma's vormt het wereld-wijde netwerk van de HP en Intel Solution Centers. Deze centra stellen ontwikkelaars in staat Itanium-oplossingen te testen, capaciteit te plannen en prestaties af te stemmen. Ook hebben ze er toegang tot specialisten van HP en Intel. De centra zijn gevestigd in Cupertino (Californië), Grenoble (Frankrijk) en Shanghai (China).

BEA Systems
BEA Systems, Inc. is marktleider in applicatie-infrastructuursoftware. Ruim dertienduizend klanten over de hele wereld gebruiken BEA's bedrijfssoftware, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en WebLogic behoren tot de betrouwbaarste namen in de markt. BEA heeft haar hoofdkantoor in San José, Californië en heeft 81 kantoren in 34 landen. In Nederland heeft BEA Systems een vestiging in Amstelveen en in België in Zaventem. Meer informatie over BEA is te vinden op: http://www.bea.com.

Informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit.

(1) De resultaten zijn te vinden op http://www.spec.org. De meest recente resultaten van de SPECjAppServer2002 zijn te vinden op http://www.spec.org/osg/jAppServer2002.

(2) Linux for 64-bit en Microsoft Windows Server 2003.

Intel en Itanium zijn in de Verenigde Staten geregistreerde handelsmerk van Intel Corporation.

Windows is in de Verenigde Staten een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation.

SPEC, SPECweb en SPECjAppServer zijn geregistreerde merknamen van de Standard Performance Evaluation Corporation.

Java is een Amerikaanse merknaam van Sun Microsystems, Inc.

BEA, Tuxedo en WebLogic zijn geregistreerde merken en BEA WebLogic Enterprise Platform, BEA WebLogic Server, BEA WebLogic Integration, BEA WebLogic Portal, BEA WebLogic JRockit, BEA WebLogic Platform, BEA WebLogic Express, BEA WebLogic Workshop, BEA WebLogic Java Adapter for Mainframe, BEA Liquid Data for WebLogic and BEA eLink zijn merknamen van BEA Systems, Inc.

Contactpersoon voor de redactie:
(niet voor publicatie)

Voor HP:

Jos Baltes
PR Manager

Tel 020 547 71 55
Fax 020 547 77 20
jos_baltes@hp.com

Nederlandstalige persberichten op www.hp.nl/pers

Voor BEA Systems:

Bertil Snel
BEA Systems
Tel 020 201 81 77
snel@bea.com

Monique Potters
Potters PR
Tel 0345 501 595
M 06 28 88 96 32

Deel: ' HP en BEA versnellen introductie Itanium-platform '
Lees ook