99122

HP EN BROADVISION ONTWIKKELEN SAMEN COMPLETE OPLOSSING VOOR E-BUSINESS

Amstelveen, 14 mei 1999 - Hewlett-Packard en BroadVision Inc. gaan een belangrijk strategisch samenwerkingsverband aan voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie Internet-oplossingen voor e-commerce en kennisbeheer. Beide bedrijven zien Internet als hét kanaal van de toekomst voor klantencontact en handel. Met de nieuwe oplossingen kunnen zakelijke gebruikers snel en eenvoudig gebruikmaken van geavanceerde, gepersonaliseerde business-portals voor geïntegreerde handel, marketing en klantenbeheer via Web-sites, e-mail, call centers, PC's, kiosken, mobiele telefoons en Persoonlijke Digitale Assistenten (PDA's).

HP stelt BroadVision de komende jaren 35 miljoen dollar beschikbaar voor de ontwikkeling, verkoop en support van geïntegreerde business-portal oplossingen. Daarnaast gaat HP de huidige BroadVison One-To-One suite met Internet-applicaties voor e-commerce, financiële diensten en kennisbeheer wereldwijd verkopen en ondersteunen in combinatie met belangrijke HP-technologieën. De nieuwe oplossingen voor e-commerce en kennisbeheer worden ontwikkeld op HP's nieuwe HP 9000 N-Class Enterprise Server met het HP-UX 11 besturingssysteem en HP's WebQoS technologie. Het zullen complete, van te voren geconfigureerde en geteste oplossingen zijn die op verschillende platformen kunnen draaien. Dit bespaart veel tijd, moeite en geld bij de in-house ontwikkeling van oplossingen voor e-commerce. Met de nieuwe oplossingen bieden zakelijke gebruikers hun klanten, leveranciers, partners en medewerkers optimale gepersonaliseerde service en kennen ze voorrechten toe aan individuele klanten.

BroadVision Inc. is wereldwijd marktleider als leverancier van toepassingen voor e-commerce en relatiebeheer bij grote bedrijven. Met de gebruiksklare toepassingen van BroadVision kunnen bedrijven snel en kosteneffectief over veilige, schaalbare, intelligente en flexibele applicaties voor e-commerce, financiële diensten of kennisbeheer beschikken. De totale productenlijn van het bedrijf heeft een enorme groei doorgemaakt en wordt in toenemende mate erkend door Global 2000 bedrijven en beginnende bedrijven op het gebied van e-business. BroadVision heeft meer dan 300 klanten in de financiële dienstverlening, detailhandel, distributie, gespecialiseerde technologie, telecommunicatie en reiswereld, waaronder American Airlines, Credit Suisse, Cyberian Outpost, Development Bank of Singapore, Ernst & Young, Fingerhut, Intuit, Liberty, Financial, META Group, Motorola, Nortel Networks, RS Components, Telus, Visa USA, Vodafone en Xerox. BroadVision is gevestigd in Redwood City, Californië en onderhoudt een uitgebreid netwerk van gelicenceerde wederverkopers in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Meer informatie over BroadVision is te vinden op https://www.broadvision.com.

Hewlett-Packard levert één van de breedste productportfolio's op het gebied van informatie-technologie. Naast computersystemen heeft HP software, randapparatuur, complete Internet- en intranetoplossingen, communicatieproducten en test- en meetapparatuur. Met 122.800 werknemers en een omzet van circa 47 miljard dollar is het bedrijf één van de grootste computerleveranciers ter wereld. In Nederland heeft HP vijf vestigingen, waar zo'n 3000 mensen werken. Over 1998 bedroeg de omzet van Hewlett-Packard Nederland B.V. circa 2 miljard gulden.

Informatie van Hewlett-Packard is te vinden op: www.hp.nl.

(Niet voor publicatie)
Voor meer informatie over dit bericht:
John Wiltschut
020 - 547 61 22
john_wiltschut@hp.com

Dit bericht is beschikbaar via www.hp.nl/pers; in het Engels via: www.newsdesk.com.

Deel: ' HP EN Broadvision ontwikkelen oplossing voor e-business '
Lees ook