HP en VMware ontwikkelen oplossingen voor het consolideren van ProLiant server systemenOnderzoek wijst op sterk toenemende vraag naar consolidatie

UTRECHT, 18 juni 2002

Het nieuwe Hewlett-Packard (HP) gaat de 'virtual machine'-technologie van VMware in ProLiant server systemen integreren. Deze technologie vereenvoudigt het beheer van enterprise data centers. Het resultaat is een voorbeeld van een consolidatie-oplossing, volgens marktanalisten Gartner en IDC dé trend in de ICT markt. HP is een van de weinige IT-leveranciers die een zeer breed scala aan hardware en diensten levert onder diverse besturingssystemen waarmee het bedrijf een belangrijke partij is voor het consolideren van heterogene IT-omgevingen bij grote bedrijven.

Consolidatie - het centraliseren en samenvoegen van functies - zorgt voor kostenreductie. Door oplopende beheerskosten en slechte integratie als gevolg van wildgroei aan ICT-systemen zijn veel grotere bedrijven de grip op hun ICT-omgeving kwijtgeraakt. Daarnaast dwingt het verslechterde economische klimaat tot kostenbesparing. Voor wie onder deze omstandigheden wil vernieuwen, is consolidatie de eerste kostenbesparende stap omdat dit de noodzakelijke ruimte geeft voor de optimalisatie van de bedrijfsprocessen. Bedrijven die zich deze aspecten realiseren, blijken nu daadwerkelijk over te gaan tot consolidatie.

De integratie van de virtual machine-technologie van VMware met ProLiant server systemen betekent, dat bedrijven nu een nieuwe, betaalbare en betrouwbare keuzemogelijkheid hebben voor het consolideren van hun bedrijfsapplicaties en servers.

ProLiant DL760 systemen met de VMware creëren veilige, foutbestendige systeempartities met gegarandeerde prestaties en betrouwbaarheid. Via deze partities is het mogelijk om verschillende versies van Windows en Linux te consolideren op één server. Dit levert aanzienlijke besparing op in hardware-gerelateerde kosten, maar ook in de operationele uitgaven. In plaats van aparte servers en daaraan gekoppelde hardware voor ieder besturingssysteem of iedere service, kunnen meerdere besturingssystemen en services op één server draaien, ieder binnen een aparte partitie. Aangezien HP een 'preferred hardware partner' van VMware is, test VMware de ProLiant servers om volledige compatibiliteit met de software van VMware te garanderen.

Met behulp van het ProLiant Essentials Workload Pack kunnen bedrijven meerdere applicaties draaien. De uitbreiding met VMware-software betekent dat op ProLiant server systemen nu verschillende besturingssystemen kunnen draaien in verschillende partities, of meerdere partities met hetzelfde besturingssysteem. Dit zorgt voor een aanzienlijke verhoging van de flexibiliteit bij het consolideren van bedrijfsapplicaties.

HP als diensten- en hardwarepartner bij consolidatie Doordat HP als een van de weinige IT-leveranciers een zeer breed scala aan hardware levert onder diverse besturingssystemen, is het bedrijf een belangrijke partner bij het consolideren van heterogene omgevingen van grote bedrijven. Daarnaast biedt HP een compleet dienstenpakket aan, waarin onder meer het inventariseren van de ICT-omgeving, het in kaart brengen van specifieke oplossingen en het aangeven van de mogelijke besparingen aan de orde komen. Concreet betekent dit dat HP inzicht verschaft in hoe de ICT-kostprijs van een bedrijf is opgebouwd en vervolgens aangeeft waar kostenvoordelen te behalen zijn. Doordat het resultaat van ICT-kostenbesparingen in mindering komt op de exploitatiekosten, kan HP ook de positieve effecten op de doorbelasting zichtbaar maken. Tot slot brengt HP samen met de klant de kosten in kaart van het werkelijke gebruik van de systemen. Na de consolidatie kan aan een verdere verbetering van de bedrijfsprocessen worden gewerkt. HP werkt daarbij nauw samen met partners.

"Bedrijven die HP in dit kader benaderen, weten vaak niet precies over welke systemen en softwarelicenties zij beschikken en missen vaak inzicht in hun ICT-kosten. Hierdoor is het voor deze organisaties ook erg moeilijk om te kunnen bepalen waar en hoeveel er bespaard zou kunnen worden. Klanten doen steeds vaker een beroep op ons om dit voor hen inzichtelijk te maken", aldus Erik van der Meijden, Algemeen Directeur van het nieuwe HP.

Meer informatie over het aanbod op het gebied van consolidatie is te vinden op: http://www.compaq.nl/consolidatie.

Over VMware, Inc.
VMware, Inc. ontwikkelt 'virtual computing'-software voor Intel-gebaseerde computers. De gepatenteerde technologie van VMware maakt het mogelijk om virtual computing te gebruiken op alle systemen, van de desktop tot het data center. Enterprise klanten gebruiken VMware-software voor serverconsolidatie, het beheren van de werklast en voor het ontwikkelen, testen en uitrollen van applicaties. Er zijn inmiddels ruim een miljoen geregistreerde gebruikers van de producten ESX Server, GSX Server en Workstation. VMware is opgericht in 1998 en heeft een hoofdkantoor in Palo Alto, Californië. Meer informatie is te vinden op www.vmware.com.

Over HP
HP is toonaangevend leverancier van producten, oplossingen en diensten en maakt technologieën toegankelijk voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing.

Het nieuwe HP
Het gecombineerde HP-Compaq bedrijf, heeft over 2001 een gecombineerde omzet van circa 81,7 miljard dollar behaald en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. In Nederland bedroeg de omzet circa EUR 2,18 miljard en heeft HP 10 vestigingen. Meer informatie kunt u vinden op http://www.hp.nl

Contactpersonen voor de redactie:

Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde
030 283 32 37

Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel
023 562 82 08

Deel: ' HP en VMware ontwikkelen oplossingen voor het consolideren van ProLi.. '
Lees ook