99213

HP DESIGNJET COLORPRO CAD, NIEUWE GROOTFORMAATPRINTER VOOR CAD-GEBRUIKERS EN GIS-PROFESSIONALS

Amstelveen, 1 oktober 1999 - Hewlett-Packard introduceert de HP DesignJet ColorPro CAD printer. Deze nieuwe printer is een ideale, betaalbare, high-performance-oplossing voor gebruikers van HP DesignJet grootformaatprinters die op B/A3-formaat willen afdrukken. Het gaat hierbij met name om gespecialiseerde CAD-gebruikers, zoals architecten, technici en elektrotechnische ingenieurs, en GIS-professionals.

De HP DesignJet ColorPro CAD printer kan afdrukken op formaten van 10x15 cm tot 33x48cm (B/A3). En is hiermee uitstekend geschikt voor controleafdrukken, lijntekeningen, bouwschetsen, hand-outs en presentaties, maar ook voor afdrukken op kleiner formaat. Zo kunnen CAD-gebruikers de printer bijvoorbeeld gebruiken om snel conceptontwerpen op papier te beoordelen. Dit verhoogt de productiviteit en vereenvoudigt het werk.

Consistente lijn en afbeeldingskwaliteit
De HP DesignJet ColorPro CAD printer drukt 28x43 cm lijntekeningen in kleur in vijftien seconden af op normaal papier in 'Fast'-mode. In 'Normal'-mode duurt dit 1,5 minuut. Een B/A3-kleurenafbeelding in 'Best'-mode wordt in negen minuten op glossy papier afgedrukt. De printer biedt een resolutie van 600x600 dpi voor scherpe zwartwit- en kleurenlijntekeningen en schetsen.

De HP DesignJet ColorPro CAD printer heeft de HP-GL/s taal als standaard en gebruikt dezelfde HP DesignJet Windows- en AutoCAD-drivers als de andere HP DesignJet Series grootformaatprinters. Hierdoor kunnen CAD-bestanden zowel naar de HP DesignJet ColorPro CAD printer als naar andere HP DesignJet printers worden gestuurd, zonder drivers of afdrukparameters te wijzigen. De nieuwe printer biedt standaard 44 MB geheugen voor grote verwerkingscapaciteit.

De printer bevat het modulaire inktsysteem van HP, met vier apart te bedienen, high-capacity inktpatronen en vier individuele duurzame printkoppen met elk 304 spuitmondjes. De inktpatronen en printkoppen kunnen apart worden vervangen, wat afval bespaart.

ZEHRaster Plus driver
De ZEHRaster Plus driver is nu ook beschikbaar voor de HP DesignJet ColorPro CAD printer. Deze driver biedt bijna universele connectivity voor de meest gebruikte tweedimensionale bestandformaten en stroomlijnt zo de afdruktaken voor UNIX-, Windows NT- en Linux-omgevingen. Ook is met deze nieuwe driver direct afdrukken van TIFF- en JPEG-bestanden en ondersteuning van het CALS-bestandformaat mogelijk.

De ZEHRaster Plus driver is beschikbaar voor Windows NT 4.0, SUN Solaris
2.6, SGI IRIX 6.4, IBM AIX 4.3, HP HP-UX 10.2 en Red Hat 5.2 Linux. HP is de eerste fabrikant van grootformaatprinters die Linux (Red Hat)-connectivity meelevert.

Nieuw papier
HP introduceert vandaag ook het nieuwe HP Design Heavyweight papier. Dit is leverbaar in een handig formaat voor het afdrukken van formaten tot maximaal 33x48 cm.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 - 547 66 66.

Informatie over Hewlett-Packard en het Y2K-programma is te vinden op: https://www.hp.nl.

Hewlett-Packard is een toonaangevende leverancier van oplossingen en services voor computing en imaging voor zakelijke en thuisgebruikers. De activiteiten van HP zijn gericht op het maximaal benutten van de mogelijkheden van Internet voor zijn gebruikers en de verspreiding van elektronische diensten. De computer-gerelateerde omzet over het jaar 1998 bedroeg wereldwijd 39,5 miljard dollar. HP is bezig met de oprichting van een aparte organisatie voor de productie van test-en-meetapparatuur, halfgeleiders, medische systemen en apparatuur voor chemische analyses. Deze activiteiten genereerden in 1998 een omzet van 7,6 miljard dollar.

Met 123.000 werknemers en een omzet van circa 47 miljard dollar in 1998 is het bedrijf één van de grootste computerleveranciers ter wereld. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. Over 1998 bedroeg de omzet van Hewlett-Packard Nederland B.V. circa 2 miljard gulden.

(Niet voor publicatie)
Voor meer informatie over dit bericht:
Judith Franssen
020 - 547 71 55
judith_franssen@hp.com

Dit bericht is beschikbaar via https://www.hp.nl/pers; in het Engels via: https://www.newsdesk.com.

Deel: ' HP introduceert Designjet ColorPro CAD '
Lees ook