99198

HP INTRODUCEERT VOLGENDE GENERATIE HP KAYAK PC WORKSTATIONS

HP's dual-processing Kayak PC Workstations bieden grote diversiteit

Amstelveen, 20 september 1999 - Hewlett Packard introduceert de HP Kayak XM600 en XU800 PC Workstations. Beide zijn geschikt voor dual processing. De nieuwe modellen bieden hoge snelheden met de laatste Intel processors, chipsets en betere grafische prestaties.

De nieuwe HP Kayak XM600 PC Workstation is ontwikkeld voor 'corporate mainstream users' en specialisten die voor hun dagelijkse werk topprestaties en flexibiliteit verwachten van hun PC. De HP Kayak XU800 PC Workstation voorziet in een toekomstgerichte computeroplossing voor ontwerpspecialisten, softwareontwikkelaars, financiële analisten, multimedia professionals en ieder ander die hoge prestaties verlangen. De nieuwe HP Kayak PC Workstations bieden verder:

* Dual processing; alle HP Kayak PC's zijn geschikt voor dual processing en komen tegemoet in de vraag naar hoge prestaties en bedrijfszekerheid in de steeds multifunctionelere computeromgevingen.

* Geavanceerde grafische prestatie; 2D- en 3D-grafische ontwerpen voor zakelijke en technische omgevingen. De nieuwe Matrox Millennium G250 2D grafische kaart is ontworpen voor hoge prestaties tegen een scherpe prijs. De Matrox Millenium G400 kaart, met DualHead display-mogelijkheden, biedt optimale 2D-oplossingen. Voor de technische 3D-gebruiker zijn de nieuwe HP Kayak PC's voorzien van de Elsa Synergy II of de 3Dlabs Oxygen GVX1 voor betere prestaties, kleurresolutie, texturing en fotorealistische weergave.
* De nieuwste Intel-processors en -chipsets voor betere prestatie en flexibiliteit.

De nieuwe HP Kayak PC Workstations bieden gebruikers een keuze uit een SDRAM of RAMBUS-geheugen, voor een grotere bandbreedte. Sommige HP Kayak-modellen beschikken over Ultra3 SCSI. Dit biedt dual-channel SCSI- en FASTRAID- mogelijkheden voor snellere en grotere harde schijven.

Een complete oplossing
De nieuwe HP Kayak PC Workstations zijn ontworpen voor eenvoudige toegang tot hardwarecomponenten voor upgrades of service. Gebruikers van de HP Kayak PC Workstations kunnen met MaxiLife - een ingebouwd controlesysteem - zelf foutmeldingen controleren. De combinatie van HP TopTools - HP's succesvolle management software - en HP MaxiLife garanderen een maximale uptime, snelle diagnoses, maximale gebruikersproductiviteit en lage servicekosten.

De nieuwe HP Kayak XM600 en XU800 PC Workstations zijn respectievelijk vanaf oktober en november verkrijgbaar.

Voor meer informatie over de dual-processing technologie van de HP Kayak PC Workstation productlijn, verwijzen wij u naar het hierbij ingesloten persbericht.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 - 547 66 66.

Informatie over Hewlett-Packard en het Y2K-programma is te vinden op: www.hp.nl.

Hewlett-Packard is een toonaangevende leverancier van oplossingen en services voor computing en imaging voor zakelijke en thuisgebruikers. De activiteiten van HP zijn gericht op het maximaal benutten van de mogelijkheden van Internet voor zijn gebruikers en de verspreiding van elektronische diensten. De computer-gerelateerde omzet over het jaar 1998 bedroeg wereldwijd 39,5 miljard dollar. HP is bezig met de oprichting van een aparte organisatie voor de productie van test-en-meetapparatuur, halfgeleiders, medische systemen en apparatuur voor chemische analyses. Deze activiteiten genereerden in 1998 een omzet van 7,6 miljard dollar.

Met 123.000 werknemers en een omzet van circa 47 miljard dollar in 1998 is het bedrijf één van de grootste computerleveranciers ter wereld. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. Over 1998 bedroeg de omzet van Hewlett-Packard Nederland B.V. circa 2 miljard gulden.

(Niet voor publicatie)
Voor meer informatie over dit bericht:
Judith Franssen
020 - 547 71 55
judith_franssen@hp.com

Dit bericht is beschikbaar via www.hp.nl/pers; in het Engels via: www.newsdesk.com.

Deel: ' HP introduceert volgende generatie HP Kayak pc workstations '
Lees ook