Ingezonden persbericht

HP maakt op iSCSI-gebaseerde Storage on Ethernet mogelijk

Amstelveen, 25 juli 2001 - Hewlett-Packard gaat de bestaande Storage Area Networks (SANs) uitbreiden met een oplossing gebaseerd op de iSCSI-standaard. Met dit Storage on Ethernet (SoE) initiatief krijgen gebruikers de mogelijkheid een SAN-oplossing te kiezen die gebruikmaakt van de Ethernet-netwerktechnologie (hoge snelheid LAN in combinatie met een TCP/IP-verbinding). HP verwacht de eerste iSCSI-oplossingen eind van dit jaar te kunnen leveren. Het SoE-initiatief is te zien als een belangrijke aanvulling op HP's Fibre Channel-programma.

Netwerkoplossingen zoals dit SoE-initiatief zijn sleutelcomponenten van HP's Federated Storage Area Management strategie (FSAM) die het mogelijk maakt tien keer meer storagecapaciteit te beheren met hetzelfde aantal medewerkers.

Met het SoE-initiatief kunnen klanten beschikken over een eenvoudige, schaalbare en betaalbare oplossing. Bovendien kunnen ze nu ook kiezen voor een iSCSI- of een Fibre Channel-oplossing, afhankelijk van hun opslageisen.

"Omdat Fibre Channel en iSCSI verschillende behoeftes vervullen, zijn beide belangrijk voor de ontwikkeling van SANs", zegt marktanalist Jack Scott, managing partner van de Evaluator Group. HP heeft volgens hem de juiste strategie gekozen door storage netwerken aan te bieden via iSCSI en Fibre Channel en dan beide netwerken te beheren."

Onderdelen van HP's SoE-oplossing zijn iSCSI disk arrays en iSCSI tape libraries, host bus adapters, Ethernet switches en gateways naar bestaande Fibre Channel SANs. Aanvullend biedt HP een uitgebreide beheer-omgeving met HP OpenView storage area beheersoftware en HP services en support.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op http://www.hp.nl.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Deel: ' HP maakt op iSCSI-gebaseerde Storage on Ethernet mogelijk '
Lees ook