Hewlett-Packard

HP neemt StorageApps over

Amstelveen, 30 juli 2001 Hewlett-Packard neemt alle aandelen van StorageApps over in ruil voor HP-aandelen met een waarde van $350 miljoen. StorageApps, toonaangevend leverancier van oplossingen voor opslagvirtualisatie, wordt geïntegreerd binnen HP.

Opslagvirtualisatie is met deze overname een belangrijk onderdeel geworden van HPs Federated Storage Area Management (FSAM) strategie geworden. Met FSAM kunnen gebruikers tegemoetkomen aan eisen die het beheer van voortdurend groeiende en verschillende opslagsystemen stelt, door hun opslagcapaciteit tien keer zo groot te maken zonder extra personeel in te zetten.

De virtualisatietechnologie van StorageApps vereenvoudigt de implementatie en het beheer van opslagnetwerken nog verder. Zo kan opslagapparatuur van verschillende leveranciers worden gebundeld, is capaciteit eenvoudig uit te breiden en kunnen gegevens snel tussen apparaten van verschillende leveranciers worden uitgewisseld, onafhankelijk van het besturingssysteem van de server of de netwerkinfrastructuur. Daardoor zijn gebruikers in staat de opslagtechnologie te kiezen die het best past bij hun behoeften. Ook kunnen ze hun netwerken nog flexibeler aanpassen aan onverwachte opslageisen.

De virtualisatietechnologie van StorageApps is nu meer dan een jaar op de markt en verovert de markt razendsnel. De overname door HP brengt deze ontwikkeling wereldwijd in een stroomversnelling.

StorageApps
StorageApps is toonaangevend leverancier van software voor de virtualisatie van opslag. Het bedrijf ontwikkelt software en apparatuur waarmee gebruikers op gecontroleerde, veilige wijze toegang hebben tot informatie. De afnemers behoren tot de Fortune 100 op het gebied van financiële dienstverlening, energie en internet. Meer informatie is te vinden op https://www.storageapps.com

Deel: ' HP neemt StorageApps over '
Lees ook