Ingezonden persbericht


PRNL0000005

HP ProCurve netwerkarchitectuur beheert datastroom en toegang in het hele netwerk

Amstelveen, 29 januari 2003 - HP introduceert een complete infrastructuur voor het plannen en ontwerpen van veilige, mobiele, multi-service netwerken. De HP ProCurve Networking Adaptive EDGE Architecture is de eerste architectuur die het mogelijk maakt het gehele netwerk op intelligente en betaalbare wijze te beheren.

Het HP ProCurve Networking-team ontwikkelde daarom de Adaptive EDGE Architecture. In deze architectuur wordt de datastroom en toegang beheerd bij de entreepunten - switches aan de rand van het netwerk - en wordt het netwerk verder beheerd vanuit de kern.

Met deze nieuwe architectuur ligt er een veilige basis voor nieuwe applicaties. De architectuur kent een aantal belangrijke innovaties:

HP ProCurve EDGE-switches herkennen de gebruiker direct en weten welke diensten en toegangsrechten bij deze gebruiker horen. Vervolgens personaliseert de switch het netwerk voor de gebruiker. Dit betekent ook dat ongeautoriseerd bezoek direct wordt geweerd.

Veilige koppelingen voor mobiele gebruikers met 802.1X 'port-based' toegangscontrole, MAC 'lockdown' en aanvalsbescherming.

Producten, software, netwerkontwikkelaars, partners en supportmedewerkers van HP ProCurve ondersteunen ook de applicaties die in de nabije toekomst worden ingezet op Ethernet-netwerken.

HP ProCurve-netwerkproducten zijn flexibel en eenvoudig en maken standaard netwerkontwerpen overbodig. Dit bespaart organisaties tijd en middelen.

De reeks HP ProCurve-managementtools beveiligt het netwerk in zijn geheel en maakt het eenvoudig te beheren, waardoor de total cost of ownership (TCO) laag blijft.

Veel elementen van de HP ProCurve Networking Adaptive EDGE Architecture zijn al beschikbaar in de vorm van de huidige HP ProCurve-producten, waaronder de recent geïntroduceerde HP ProCurve Switch 5300-reeks. Meer informatie over de architectuur is te vinden op www.hp.com/go/hpprocurve/architecture

Netwerkproducten, diensten en oplossingen van HP ProCurve, waaronder Ethernet-switches, routing switches, draadloze access points en applicaties voor netwerkbeheer, zorgen ervoor dat gebruikers netwerken kunnen bouwen die tegemoetkomen aan de huidige en toekomstige behoeftes aan veiligheid, prestaties en betrouwbaarheid. Meer informatie over de HP ProCurve-netwerkoplossingen en -producten is te vinden op www.hp.com/go/hpprocurve

Informatie over HP is te vinden op https://www.hp.nl.

HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit.

Deel: ' HP ProCurve netwerkarchitectuur beheert datastroom en toegang '
Lees ook