Ingezonden persbericht


HP's nieuwe strategie voor softwareontwikkeling

Amstelveen, 16 juli 2002 - HP, 's werelds 5de softwareleverancier, gaat zich nadrukkelijk richten op de verdere ontwikkeling en uitbreiding van de software suites HP OpenView, HP Utility Data Center en HP Opencall. Daarnaast kondigt HP aan HP Netaction Application Server, HP Netaction Web Services Platform en HP Web Services Registry uit het middleware portfolio niet te continueren en meer te gaan investeren in partnerships met leveranciers van middleware en enterprise software.

HP OpenView
HP OpenView voor infrastructuurbeheer gaat ondersteuning bieden voor een nieuwe generatie webservices. Ook komt er een sterkere integratie tussen het beheer op strategisch en operationeel niveau. Dankzij de uitbreiding van HP OpenView kunnen managers diensten optimaliseren, operationele kosten verlagen en beslissingen beter onderbouwen.

HP Utility Data Center
HP Utility Data Center virtualiseert wereldwijde infrastructuurresources, zodat datacenters het gebruik van deze resources dynamisch kunnen aanpassen om problemen op het gebied van performance en beschikbaarheid te voorkomen. HP Utility Data Center maakt een datacenter mogelijk dat zichzelf beheert en optimaliseert en de nieuwe generatie webservices ondersteunt.

HP Opencall
Uitbreidingen op HP Opencall en IN7 telecommunicatie-middleware verstevigen de leidinggevende rol van HP op de markt voor diensten en apparatuur voor draadloze en vaste verbindingen.

Netaction Software Suite
HP heeft na het samengaan met Compaq zijn investeringen in middleware opnieuw geëvalueerd en besloten om binnen de middlewareportfolio HP Netaction Application Server, HP Netaction Web Services Platform en HP Web Services Registry niet te continueren. Middels het uitbreiden en intensiveren van partnerships met middleware- en enterprisesoftware-leveranciers streeft het nieuwe HP naar een uitgebalanceerd middleware-aanbod op Unix, Windows en Linux-omgevingen voor zowel .NET- als J2EE-gebruikers. De technologieën uit de Netaction-producten worden ingezet voor de ontwikkeling van technologieën en producten voor specifieke strategische gebieden, met name voor het beheer van webservices.

Medio september worden de details van het supportprogramma voor de Netaction-klanten bekendgemaakt. Hierbij ligt de focus vanzelfsprekend op de belangen en tevredenheid van klanten op lange termijn.

Met deze strategie kan HP zich meer richten op gebieden waar het bedrijf al sterk aanwezig is, met name telecommunicatie-middleware en end-to-end spraak- en dataservicebeheer, inclusief beheer van .Net- en J2EE-services.

Strategische partnerships
HP gaat zijn relaties met toonaangevende leveranciers van middleware en enterprise software verder verstevigen. Zo zorgt HP ervoor dat klanten de beschikking hebben over toonaangevende softwareoplossingen en technologieën voor een breed spectrum aan computing- en communicatieomgevingen.

Om te beginnen heeft HP zijn samenwerking met Microsoft en BEA Systems uitgebreid voor het leveren van middlewareoplossingen voor .NET- en J2EE-omgevingen. Met Microsoft werkt HP aan het versnellen van de adoptie van .NET en de implementatie van webservices in Windows-omgevingen. BEA heeft HP OpenView benoemd tot 'preferred strategic solution' voor het beheer van applicaties, netwerken en systemen.

Informatie over HP is te vinden op https://www.hp.nl.

HP is toonaangevend leverancier van producten, oplossingen en diensten en maakt technologieën toegankelijk voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing.

Het nieuwe HP heeft over 2001 een gecombineerde omzet van circa 81,7 miljard dollar behaald en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. In Nederland bedroeg de omzet circa ¬ 2,18 miljard en heeft HP 10 vestigingen.

Contactpersoon voor de redactie:
(niet voor publicatie)

Jos Baltes
PR Manager Business Customer Organisation
Tel 020 547 71 55
Fax 020 547 77 20
jos_baltes@hp.com

Nederlandstalige persberichten op www.hp.nl/pers

Deel: ' HP's nieuwe strategie voor softwareontwikkeling '
Lees ook