Hewlett-Packard persbericht


HP STAR SCOORT HOOG BIJ EUROPESE RESELLERS

Amstelveen, 14 juli 1999 Het STAR-programma (Systems Training And Recognition) van Hewlett-Packard wordt door Europese resellers gezien als toonaangevend IT hardware trainingsprogramma voor resellers. Dit was de conclusie van een onderzoek dat Romtec plc., een Europees onderzoeks- en consultingbedrijf dat is gespecialiseerd in IT en telecommunicatie, uitvoerde in opdracht van HP.

Met HP STAR vergroten channel partners hun kennis over en ervaring met de HP-producten en -oplossingen, zodat ze hun service naar klanten toe verder kunnen verbeteren. Sinds november 1998 zijn er al meer dan 8600 individuele HP STAR technische en marketingtrainingen afgerond door HP-resellers. Een groei van bijna tien procent vergeleken met het jaar ervoor.

Het onderzoek werd gehouden onder 258 resellers in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, Groot-Brittanië en Italië. HP STAR is niet alleen het meest bekende trainingsprogramma voor resellers op de hardwaremarkt, maar ook het op één na bekendste trainingsprogramma op de algemene IT-markt. Van de ondervraagde resellers is 33 procent bekend met HP STAR, in Italië loopt dit zelfs op tot 44 procent. Alleen het trainingsprogramma van Microsoft is beter bekend (53%), terwijl de trainingsprogramma's van IBM (26%), Compaq (23%) en Novell (21%) minder bekend zijn.

Veertig procent van de geïnterviewden nam het afgelopen half jaar deel aan een HP STAR training. Alleen Microsoft MCP (Microsoft Certified Professional) werd beter bezocht (46 procent). De trainingen van Novell, Compaq, IBM en Lexmark werden minder goed bezocht (respectievelijk 25, 35, 31 en 15 procent). Als grootste voordelen van deelname aan HP STAR noemt 81% van de respondenten verbetering van technische kennis en op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 - 547 66 66.

Hewlett-Packard levert één van de breedste productportfolio's op het gebied van informatie-technologie. Naast computersystemen heeft HP software, randapparatuur, complete Internet- en intranetoplossingen, communicatieproducten en test- en meetapparatuur. Met 123.000 werknemers en een omzet van circa 47 miljard dollar is het bedrijf één van de grootste computerleveranciers ter wereld. In Nederland heeft HP vijf vestigingen, waar zo'n 3000 mensen werken. Over 1998 bedroeg de omzet van Hewlett-Packard Nederland B.V. circa 2 miljard gulden.

Dit bericht is in het Engels beschikbaar via: NewsDesk

Deel: ' HP Star scoort hoog bij Europese resellers '
Lees ook