HQ/e introduceert weblog bij uitgave 'Het Canada Project'


WAALWIJK, 20131111 -- Bij E-uitgeverij HQ/e is zojuist het boek Het Canada Project verschenen. Het bijzondere aan dit boek is dat het, als een van de eersten, verschijnt met een ondersteunende website met daarop achtergrondinformatie en een weblog.

Kun je het leven samenvatten in een scenario? Peter van Gelder denkt van wel. Nadat zijn vriendin Ilona vóór zijn ogen wordt vermoord is zijn leven volledig ingestort. Hij besluit een nieuw leven op te bouwen in Canada.
Door zijn voorliefde voor vrachtwagens wil hij daar aan de slag als vrachtwagenchauffeur. Er is daar namelijk een schrijnend tekort aan. De Canadezen moeten vrachtwagenchauffeurs dus wel met open armen ontvangen. Maar de werkelijkheid is anders. Via een arbeidsbemiddelaar komt hij uiteindelijk in St. John's Church terecht. Net als hij dat dorpje wil verlaten voor een andere standplaats, ontmoet hij de Amerikaanse actrice Tessa Hargrove: een vrouw van het snelle leven, het snelle geld. Zijn zorgvuldig voorbereide scenario dreigt hierdoor te ontsporen. Ook, omdat Ilona hem regelmatig komt opzoeken.

Het Canada Project is vlot geschreven en bevat sterke dialogen. De voorbereiding wordt gedetailleerd beschreven en er wordt ingegaan op het beroep van vrachtwagenchauffeur in Canada. Als één van de eerste boeken in Nederland wordt Het Canada Project ondersteund met een weblog,die je meeneemt naar het Canada van 2005, het jaar waarin dit verhaal zich afspeelt. Dit weblog geeft een beeld van de werkzaamheden van een vrachtwagenchauffeur in Canada, laat documenten zien en geeft achtergrondinformatie. Het weblog is toegankelijk via de website van HQ/e of het ebook zelf.

Het Canada Project is beschikbaar via vrijwel alle internetboekhandels voor eoro 9,99

Over HQ/e
HQ/e (de afkorting staat voor 'Henriquez') is een E-uitgeverij, gevestigd in Waalwijk, opgericht in mei 2011. De titels zijn uitgegeven volgens een geheel nieuw concept. Het besef is dat het voor een schrijver een eer is te worden gelezen en/of besproken. Het boek moet daarom ruim voorhanden zijn. Dit kan door optimaal gebruik te maken van de hedendaagse technologie die beschikbaar is in het boekvak. Op dit moment zijn boeken van HQ/e beschikbaar in vrijwel alle Nederlandstalige internetboekhandels. HQ/e is als zelfstandig e-uitgever aangesloten bij het CB (voorheen Centraal Boekhuis) in Culemborg. De uitgaven zijn uitsluitend in e-book en in de Nederlandse taal.


Deel: ' HQ/e introduceert weblog bij uitgave 'Het Canada Project' '
Lees ook