Ministerie van Defensie


---

Nieuwsberichten
---

Strijk de vlag

Hr. Ms. De Ruyter uit dienst gesteld

03-10-2001

Woensdag 3 oktober werd het geleidewapenfregat Hr. Ms. De Ruyter officieel uit dienst gesteld. De uitdienststelling vond plaats in Den Helder en ging gepaard met het bijbehorende ceremonieel.

Op 3 juni 1976 werd Hr.Ms. De Ruyter door de Koninklijke Maatschappij De Schelde in Vlissingen overgedragen aan de Koninklijke Marine en in dienst gesteld. Dit zogenaamde geleidewapenfregat is 138 meter lang en ongeveer 15 meter breed. Het heeft een diepgang van 6,6 meter. De waterverplaatsing bedraagt 4500 ton. Kenmerkend voor het uiterlijk van het fregat is de metershoge bol die boven het schip uittorent. Deze bevat een radarantenne. In de loop der jaren voerden een vijftiental commandanten het commando over het schip.

Hr.Ms. De Ruyter deed bovendien dienst als vlaggenschip van de Koninklijke Marine. Deze taak zal in de toekomst worden overgenomen door de nieuwste fregatten van de marine, de Luchtverdedigings- en Commando Fregatten (LCFs). In maart 2002 wordt het eerste van deze vier nieuwe schepen, de Zeven Provinciën, officieel in dienst gesteld. Het derde LCF zal weer de naam ´Hr.Ms. De Ruyter´ dragen. (Foto: CAVDKM) Jongste matroos De Ruyter

Zoekwoorden:

Deel: ' Hr. Ms. De Ruyter uit dienst gesteld '
Lees ook