HTM


PROEF MET ACTUELE REISINFORMATIE

26-07-2001

Wachten op de halte verleden tijd!
In haar streven naar klanttevredenheid en een hoge servicekwaliteit is HTM van mening dat het verstrekken van actuele reisinformatie een verbetering van de dienstverlening kan betekenen. In een stedelijke omgeving met druk verkeer en beperkte vrije en exclusieve infrastructuur voor het openbaar vervoer, is het niet altijd mogelijk om precies op tijd volgens de dienstregeling te rijden. Soms mist u daardoor de bus of tram net of moet u iets langer op de halte op de bus of tram wachten. Het verstrekken van actuele reisinformatie houdt in dat u in plaats van de geplande vertrektijden volgens de dienstregeling, de werkelijke vertrektijden krijgt doorgegeven.

Door gebruik te maken van moderne communicatiemiddelen, zoals bijvoorbeeld de mobiele telefoon, is het mogelijk om waar en wanneer u wilt de gewenste informatie te krijgen. Hierdoor kan wachten op de halte tot het verleden behoren, aangezien u precies op tijd naar de halte kan gaan zonder het risico te lopen om bus of tram te missen.

Proefproject
Om ervaring op te doen met het verstrekken van actuele reisinformatie gaat HTM binnenkort van start met een proefproject, genaamd MOBIEL. Tijdens deze proef wordt voor een drietal lijnen van HTM (tram 1, tram 9 en bus 25) actuele reisinformatie beschikbaar gesteld aan een testgroep. Met behulp van deze testgroep wordt het aanbieden van actuele reisinformatie getest en geëvalueerd. De proef start naar verwachting eind 2001 en duurt ten minste een half jaar.

Tijdens de proef krijgt de testgroep via de mobiele telefoon beschikking over de actuele reisinformatie. Om informatie op te vragen kan een SMS-bericht worden verstuurd, waarop een antwoord volgt met daarin de actuele daadwerkelijke vertrektijden van dat moment. Daarnaast kan ook gebruik worden gemaakt van de actuele informatie via de WAP-pagina's en website van HTM.

Deelname aan proefproject
Als u regelmatig reist met tram 1, tram 9 of bus 25 kan u zich aanmelden voor deelname aan het proefproject. U kunt dat kenbaar maken door een e-mail met uw naam, adres, postcode en woonplaats te sturen naar info@htm.net. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk het officiële belangstellings registratieformulier en nadere informatie.

Zoekwoorden:

Deel: ' HTM start proef met actuele reisinformatie '
Lees ook