Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HUIS TE LINSCHOTEN

Klassiek & Kleinkunst

in Kasteel & Koetshuis

8 | 9 | 10 mei 2009

Dit programma is het vervolg op de succesvolle voorstellingsweekenden zoals ze al sinds 1991 twee keer per jaar op Landgoed Linschoten worden georganiseerd.

De formule is dit jaar iets aangepast naar een gewaagde en verrassende combinatie van Klassieke muziek met Kleinkunst. Op de drie voorstellingsdagen staan steeds twee onderdelen op het programma: n voorstelling in het Koetshuis en n concert in de Zaal van het Huis, in de pauze wisselt het publiek van zaal.

_______________________

8 mei 20.00 uur

Aanvoerder van het Freiburger Barok Orkest Petra Mllejans op de barokviool en Kristian Bezuidenhout op de fortepiano in een sprankelend Mozart programma. Deze twee absolute toppers uit de "oude muziek scene" spelen werken van hun eerste vers uitgebrachte cd op Harmonia Mundi met Mozart sonates.

Paulien Cornelisse observeert in Dagbraken het vaak opmerkelijke gedrag van de mens en van zichzelf. Over mensen die 'nee, nou lieg ik' zeggen bijvoorbeeld, maar dan nooit met een sappige leugen komen.

________________________

9 mei 2009, 20.00 uur

Leonard Schreiber viool en Andrei Banciu piano. Twee aanstormende talenten van het allerhoogste niveau in een magische mix van solo en duo met werken van Bach, Mozart en meer.

De tragikomische solo LADY M. vertelt het verhaal van een hofdame uit Shakespeares Macbeth. "Ik ben geschrapt. De grote schrijver heeft mij aan het gevolg toegevoegd, terwijl mijn rol van grotere waarde is geweest." Annemarie de Bruin maakt van n van grootste tragedies van Shakespeare een ware komedie. En alles blijkt dus net even anders gegaan dan wij altijd hebben begrepen van de grote toneelschrijver himself.

_________________________

10 mei 14.15 uur (Moederdag)

Nino Gvetadze piano en Levan Tskhadadze klarinet. Nino is o.a. 2e prijswinnares van het Liszt Concours in 2008, Levan won het prestigieuze Francois Leleux Concours. Een zeer muzikaal echtpaar uit Georgi om direct in het hart te sluiten.

Sophie van Hoytema heeft een ontzettend goede jeugd gehad. Zo'n jeugd van altijd gezellig met z'n allen aan tafel en idyllische vakanties in Toscane. Zo'n goede jeugd, dat schept verplichtingen, vindt ze en ze wil

dan ook iets teruggeven aan de maatschappij, juist in deze moeilijke tijden... Ze wordt muzikaal en geestelijk bijgestaan door Erik van der Luijt, aan de piano!


---

Adriaan Reinink was tot voor kort naast organisator van de concerten op Huis te Linschoten, de bedenker en artistiek leider van de muziektheatrale projecten die vanaf 2004 op het Landgoed in de maand augustus te zien waren. Na de laatste succesvolle productie, 1950 volt, heeft Adriaan afscheid genomen van de stichting en richt zich, naast zijn werk voor het Nieuw Ensemble, nu op zijn studie Interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.


---

Kaarten (twee programmaonderdelen) 27,50

kunt u reserveren via kaarten@huistelinschoten.nl,

www.huistelinschoten.nl (webwinkel vanaf 1 april)

of via 06-17457317

Huis te Linschoten, Linschoterdijk 21

Vanaf de parkeerplaats is het Huis alleen te voet of met de fiets

bereikbaar. Het is een fraaie korte wandeling (ca. 10-15 minuten)

over het landgoed. Wilt u hier rekening mee houden i.v.m. de

aanvangstijd van de voorstelling?

Met het openbaar vervoer kunt u reizen naar NS-station Woerden

en vanaf daar een taxi nemen of een OV-fiets huren.


---

meer informatie en foto's: Stichting Concerten Huis te Linschoten, Marieke van Dam

06 28835167 | info@huistelinschoten.nl

Deel: ' Huis te Linschoten meiprogrammering '
Lees ook