Gemeente Capelle a/d IJssel

Vanaf maart huisartsenzorg voor alle Capellenaren

Om het oplopende aantal patiënten zonder huisarts reguliere huisartsenzorg te kunnen bieden, heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea in samenwerking met de gemeente Capelle aan den IJssel, de Districts Huisartsen Vereniging Rotterdam en Omstreken en de Centrale Huisartsenposten Rijnmond een tijdelijke oplossing gevonden. Per 3 maart 2003 kunnen alle mensen uit Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk en Alexander zonder huisarts terecht in de huisartsenpost naast het IJsselland Ziekenhuis.

Voor Capelle aan den IJssel gaat het vooral om de nieuwe inwoners van Fascinatio en de inwoners van andere wijken die zich de afgelopen periode niet bij een huisarts hebben kunnen laten inschrijven. De huisartsenpost is gevestigd op het terrein van het IJsselland Ziekenhuis en is (voorlopig) geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 13.00 uur. Het telefoonnummer van de praktijk is 010-2799000. De huisartsenpost heeft geen inloopspreekuur. Van 13.00 tot 17.00 uur kunnen patiënten alleen bellen voor spoedgevallen.

Het is de bedoeling de eerstelijns-gezondheidszorg, waaronder de huisartsenzorg, op de middellange en lange termijn anders te gaan organiseren. Het uitgangspunt hierbij is dat burgers dichtbij hun huis gebruik moeten kunnen maken van voorzieningen in de eerstelijns-gezondheidszorg. Capelle aan den IJssel kampt, zoals veel gemeenten, met een tekort aan medisch personeel in de medische sector.

Deel: ' Huisartsenzorg voor alle Capellenaren '
Lees ook