DE HYPOTHEKER

Onderzoek geeft aan:huiseigenaren komen voor starters op

Huiseigenaren komen voor starters op

81,4% vindt dat starters op huizenmarkt moeten profiteren bij beperking hypotheekrenteaftrek

De Hypotheker heeft Interview-NSS opinieonderzoek laten doen naar de hypotheekmaatregelen die het komend kabinet wellicht zal gaan treffen. Huiseigenaren werd gevraagd naar hun mening betreffende beperking van de hypotheekrenteaftrek in het algemeen. Een van de opvallendste conclusies is dat huiseigenaren eensgezind blijken te zijn wat het verbeteren van de mogelijkheden voor starters betreft. 81,4% vindt dat als hogere inkomens beperkt worden op de hypotheekrenteaftrek, dit vrijgekomen geld ten goede moet komen aan starters op de woningmarkt.

In dit kader werd de huisbezitters ook gevraagd of zij dan voor of tegen een beperking van de hypotheekrenteaftrek bij de hogere inkomens zijn. 42% van de huizenbezitters geeft daarbij aan voor te zijn als het vrijgekomen geld ten goede komt aan starters op de woningmarkt. Maar een even zo groot aantal zegt dan tegen de beperking van de hypotheekrenteaftrek te zijn. Een opvallende uitkomst omdat vorig jaar, bij de presentatie van deze overheidsplannen, veel protest volgde.
Overigens is het verlagen van de overdrachtsbelasting (nu 6% van de aankoopsom) een methode die populairder is om starters een kans te geven: 56,3% van de huiseigenaren is hier voor. Verder blijkt uit het onderzoek dat 52,4% verwacht dat het volgende kabinet niets zal veranderen aan de huidige regelingen aangaande hypotheekrenteaftrek. Bovendien is ook meer dan de helft van de huisbezitters (55,3%) van mening dat als er wel een beperking van deze aftrek komt dat geen negatieve gevolgen voor henzelf heeft.

Over De Hypotheker
De Hypotheker bemiddelt tussen klanten en vrijwel alle geldverstrekkers in Nederland, zoals banken,
verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Daarmee is De Hypotheker de grootste onafhankelijke organisatie op het gebied van hypotheken en financiële adviezen. De franchiseketen heeft 128 vestigingen, verspreid door het hele land. Op alle vestigingen zijn hypotheekadviseurs in dienst. In ruim de helft van de winkels is tevens een financiële coach werkzaam. De hypotheek-adviseurs en de financiële coaches hebben landelijk erkende diploma's op hun vakgebied en beschikken over ruime ervaring. De Hypotheker biedt naast persoonlijk advies ook een uitgebreide website met online diensten, waar de consument zich uitgebreid kan oriënteren en een (eerste) persoonlijk advies kan krijgen. De Hypotheker wil er in haar dienstverlening voor zorgdragen, dat de consument de juiste financiële producten aanschaft en meer inzicht en houvast krijgt in alle mogelijkheden van het kopen van een huis tot en met de oudedagsvoorziening, toegesneden op zijn persoonlijke financiële situatie. De Hypotheker bestaat 18 jaar en heeft inmiddels ruim 300.000 hypotheken afgesloten. De winkels van De Hypotheker worden dagelijks door zo'n 700 mensen bezocht. Meer informatie: www.hypotheker.nl

Deel: ' Huiseigenaren komen voor starters op '
Lees ook