Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie

Datum Nummer
4 juli 2002 p114


Huismeesters gaan binnenstad Nijmegen continue schoonhouden

Tijdens de koopzondag van 7 juli aanstaande zal wethouder Hirdes om 14.00 uur op de hoek Burchtstraat/Broerstraat (Blauwe steen) het officiële startsein geven voor het nieuwe huismeesterschap voor de binnenstad. Hij wordt hierin bijgestaan door de huismeesters en enkele acteurs.

De nieuwe functie is ingesteld als onderdeel van het beheerplan voor de Openbare Ruimte in de Binnenstad. De huismeesters zijn drie dames die aanwezig zijn tijdens de openingstijden van de winkels. Ze verwijderen vuil en zwerfafval, legen volle afvalbakken en houden de straat opgeruimd. Daarnaast spreken ze mensen die rotzooi op straat laten vallen aan op hun gedrag, verplaatsen hinderlijk gestalde fietsen en hebben een permanente signaalfunctie naar de leidinggevenden binnen de DAR en de milieupolitie. Ze zijn kortom de oren en ogen voor de openbare ruimte. De dames verrichten hun werkzaamheden met een geluidsarm, milieuvriendelijk electrovoertuigje.

In het nieuwe beheerplan voor de binnenstad wordt per jaar EUR 320.000 extra uitgetrokken voor onderhoud. Het aanstellen van de huismeesters is één onderdeel van de extra maatregelen. Verder worden van dit geld drie maal per jaar de vervuiling langs de gevels en rondom de prullenbakken verwijderd. Het extra geld wordt ook gebruikt voor het verwijderen van graffiti en het onderhoud van zaken als groen, straatmeubilair en kunstwerken.

Deel: ' Huismeesters gaan binnenstad Nijmegen continue schoonhouden '
Lees ook