Het Nederlandse Rode Kruis

3 Maart 2000

Persbericht

Hulpgoederen Nederlandse Rode Kruis naar Mozambique

Het Nederlandse Rode Kruis stuurt drie vliegtuigen met hulpgoederen naar Mozambique.

Deze zending vindt plaats in het kader van de nationale actie ´Help slachtoffers watersnood Mozambique´. De goederen ter waarde van ruim een half miljoen gulden zullen ter plekke worden gedistribueerd door het Internationale Rode Kruis en het Rode Kruis Mozambique.

Het eerste vliegtuig stijgt morgenochtend op en heeft drie Emergency Health Kits aan boord. Deze noodpakketten bevatten genoeg medicijnen en medische hupmiddelen voor het helpen van in totaal 30.000 slachtoffers. De inhoud bestaat onder andere uit malariatabletten, ORS-tabletten, infusen voor cholera-patiënten, verbanden en injectienaalden. Na het weekend vertrekken nog twee viegtuigen met grote aantallen dekens, stretchers, zeep, opvouwbare jerrycans, kooksets en rollen plastic voor het maken van nood-onderkomens. De goederen zijn grotendeels bestemd voor Mozambique; een deel zal worden ingezet in Zimbabwe.

Rode Kruis-verenigingen uit vele landen zenden hulpgoederen naar het rampgebied. De noodoperatie van het Internationale Rode Kruis voorziet in hulp aan 85.000 mensen in de komende zeven maanden: 35.000 mensen in Mozambique, 20.000 mensen in Zimbabwe, 20.000 in Botswana en 10.000 in Swaziland. Het bedrag dat hiervoor nodig is, is deze week verhoogd tot ruim 15,5 miljoen gulden.
Meer informatie over de Nationale actie vindt u op: https://www.helpmozambique.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Hulpgoederen Nederlandse Rode Kruis naar Mozambique '
Lees ook