Politie Midden- en West Brabant

Hulpvaardige bewoner opgelicht door smoesjesmaker

Datum: 24/5/2002
Auteur: R.v.Kuik

Breda: Een 42 jarige Bredanaar heeft zich aardig om de tuin laten leiden door een zielig verhaal van een lange man van ongeveer 25 jaar oud, die familie op Schiphol op moest gaan halen en nu plots met zijn auto zonder benzine was komen te staan. Zijn portemonnee zou op het werk liggen, maar daar had hij nu niks aan. Met 40 Euro in zijn zak ging de gehaaste oplichter er vandoor. Van de dader ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Een bewoner van het Brabantpark werd maandagmorgen om 06.00 uur uit zijn bed gebeld. Voor zijn deur stond een lange man van ongeveer 1.95 die vertelde dat hij uit de nachtdienst kwam en op weg was naar schiphol om familie op te halen, maar nu tot de ontdekking kwam dat zijn portemonnee nog op zijn werk lag. De tank van zijn auto raakte leeg en hij zat dringend om geld verlegen. In de loop van de dag zou de man het geld bij de bewoner wel even terugbrengen. Met 40 Euro zou hij al geholpen zijn en dat gaf de niets vermoedende bewoner dan ook maar snel mee.

De joviale man met halflang krullend haar, zwarte baseballpet en halflange jas verdwenen uit het zicht en kwam nooit meer terug. Inmiddels blijkt ook een tweede Bredanaar in de wijk Heuvelkwartier in dezelfde smoes te zijn getrapt. Hier kreeg de man 50 Euro om naar Schiphol te komen. De politie waardeert hulpvaardigheid, maar waarschuwt voor te weinig voorzichtigheid!

Deel: ' Hulpvaardige bewoner opgelicht door smoesjesmaker '
Lees ook