Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Politieregio Noord- en Oost-Gelderland

Politiedistrict Achterhoek

ACHTERHOEK

Persberichten weekeinde 25 en 26 januari 2003

Hummelo - Rit drankrijder eindigt onder veranda hotel

Een 19 jarige jongeman uit Hummelo is zaterdagmorgen omstreeks half vijf met zijn auto onder de veranda van een hotel in Hummelo tot stilstand gekomen. De man bleek onder invloed van alcohol. Hij reed op de Keppelseweg en kwam er bij de kruising met de Dorpsstraat te laat achter dat hij niet rechtdoor kon rijden. Hij remde waarop de wielen blokkeerden en de auto doorschoof over een hoekpaal en onder de veranda van het tegenovergelegen hotel tot stilstand kwam. Enkele steunpalen van de veranda knapten af. De bestuurder blies 1,3 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aalten - bromfietser gewond na ongeval

Een 17 jarige bromfietser uit Aalten is vrijdagmiddag in het ziekenhuis opgenomen, nadat hij omstreeks 17.55 uur bij een ongeval op de kruising Bredevoortsestraatweg/Walfortlaan werd aangereden door een 35 jarige automobiliste uit Aalten. De bromfietser reed op het fietspad van de Bredevoortsestraatweg in de richting Aalten. De autobestuurster sloeg af de Walfortlaan in en verleende geen vrije doorgang. Door de botsing reed de brommer frontaal op een schrikhek. Hij werd met nog onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het SKB vervoerd.

Doetinchem en Lichtenvoorde - Drankrijders

Vrijdagavond bleek een 54 jarige automobilist uit Doetinchem bij controle op de Europaweg in Doetinchem onder invloed van alcohol. Hij blies 0,6 prom. Zaterdagnacht bleek een 31 jarige man uit 's Heerenberg ook bij een controle op de Europaweg in Doetinchem onder invloed van alcohol. Hij blies eveneens 0,6 prom. Diezelfde zaterdagnacht bleek bij controle in Lichtenvoorde op de Jacob Catsstraat een 32 jarige man uit Lichtenvoorde onder invloed van drank. Hij blies 1,5 prom. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Terborg - insluiping in klantoorruimte
Tijdens de lunchpauze van de medewerkers van een kantoor aan de IJsselweg in Terborg heeft vrijdagmiddag een onbekende kans gezien om het kantoor binnen te sluipen en de ruimte te doorzoeken. Er werd een flink geldbedrag weggenomen.

Gaanderen - greep uit kassa
Bij een bedrijf aan de Slakweg in Gaanderen zijn vrijdag rond het middaguur vier ongenodigde dames binnen geweest. Twee van hen hielden de eigenaar aan de praat, terwijl twee andere kans zagen een greep in de kassa te doen. Men mist een fors geldbedrag.

Winterswijk - Verdachte aangehouden na brandstichting in historisch treinstel De politie van Winterswijk heeft zaterdagnacht rond 03.00 uur zes jongelui aangehouden op verdenking van brandstichting in een historisch treinstel van Syntus op het NS-station in Winterswijk. De trein is eigendom van de stichting Historisch Streekvervoer Achterhoek en betreft een diesel uit 1954 met de bijnaam "Blauwe Engel" waarvan er in Nederland nog maar 4 bewaard zijn gebleven. De brand werd tijdig ontdekt en de schade bleef aan de buitenzijde van de trein beperkt tot een geblakerde deur. De geschatte schade is zo'n 1000 euro. Op de treeplank van de trein werd een brandende fles met brandstof aangetroffen. De politie heeft kort na het incident in de omgeving zes jongeren in de leeftijd van 19 tot 25 jaar uit Winterswijk kunnen aanhouden. Ze werden ingesloten. Uit het onderzoek bleek dat iin van hen het idee had opgevat om het treinstel in brand te steken. Het ging hem om de sensatie zo verklaarde hij de politie. Zijn vrienden hadden hem hiervan niet weerhouden. De schade zal naar verwachting op de verdachte worden verhaald.

Breedenbroek - met auto over de kop
Een 74 jarige automobilist uit Dinxperlo reed zaterdagmorgen over de Marmelhorstweg in Breedenhoek in de richting Terborgeseweg. In de laatste bocht voor de Terborgseweg lag de rijbaan in de schaduw en bleek door bevriezing nog glad. De auto kam in een slip en links van de weg de berm in, waarna de auto op z'n kop in het weiland tot stilstand kwam. De bestuurder en zijn 70 jarige vrouw die ook in de auto zat raakten niet noemenswaardig gewond.

Hummelo - Kentekenplaat blijft achter bij doorrijden na aanrijding. Een 29 jarige man uit Hengelo (Gld) reed zaterdagnacht omstreeks 03.00 uur met zijn auto tegen de afrastering van een weiland aan de Zelhemseweg in Hummelo. Na de aanrijding is de man doorgereden ondanks dat de afrastering , palen en prikkeldraad, was vernield. De eigenaar die de beschadigingen bij daglicht ontdekte informeerde de politie. Op de plek van het ongeval werd een kentekenplaat aangetroffen. Bij onderzoek trof de politie de bestuurder in zijn woning aan. Hij bekende te zijn doorgereden na de botsing en onder invloed van alcohol te zijn geweest. Hij zal de schade vergoeden. De politie maakt proeces-verbaal op.

Lichtenvoorde - Echtpaar gewond na ongeval Twenteroute Een 85 jarige man uit Varsseveld en zijn echtgenote zijn zaterdagmiddag bij een verkeersongeval op de kruising Europaweg/Varsseveldseweg in Lichtenvoorde gewond geraakt en per ambulance naar het Slingelandziekenhuis vervoerd. De brandweer assisteerde omdat er sprake was van beknelling. Het echtpaar verleende, komende vanaf de Varsseveldseweg, geen voorrang aan de over de Europaweg naderende personenauto bestuurd door een 27 jarige vrouw uit Groenlo.

Groenlo - Bestuurder gewond na botsing
Een 23 jarige man uit Ruurlo is zondagnacht omstreeks 02.00 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Rondweg/Ruurloseweg in Groenlo. De bestuurder kwam uit de richting Winterswijk en bij de kruising met de verkeerslichten Ruurloseweg wilde hij rechtdoor. In de flauwe bocht raakte hij in de berm , botste tegen een lichtmast en kwam op de andere weghelft tot stilstand. De man is met licht letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Winterswijk vervoerd.

Lichtenvoorde - Drankrijder

Een 25 jarige automobilist uit Lichtenvoorde bleek zaterdagavond bij controle op de Heckinkstraat onder invloed van drank. Hij blies 1,1 prom. Proces-verbaal is opgemaakt.

Winterswijk - 16 jarige aangehouden na diefstal fiets De politie heeft zondagnacht omstreeks 01.00 uur een 16 jarige jongen uit Winterswijk aangehouden nadat hij op de Haitsma Mulierweg een fiets had weggenomen. Het slot was geforceerd. De jongeman is op het bureau verhoord. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Winterswijk - 17 jarige verzilvert vervalste consumptiebonnen De politie heeft zondagnacht een 17 jarige jongeman uit Winterswijk aangehouden nadat hij in een horecazaak vervalste consumptiebonnen had ingeleverd. De jongen is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Doetinchem - Man mishandeld na horecabezoek
De politie stelt een onderzoek in naar een mogelijke mishandeling van een 40 jarige man uit Doetinchem. Hij werd zondagnacht omstreeks 04.30 uur op de Glazenmakersweg aangetroffen, nadat hij zou zijn mishandeld. Hij werd per ambulance voor onderzoek naar het Slingelandziekenhuis vervoerd. Eerder op de avond zou er in een horecazaak onenigheid zijn geweest.

Winterswijk - Man aangehouden na spuiten met pepperspray De politie heeft zondagnacht omstreeks 02.50 uur een 45 jarige man uit Delft aangehouden nadat hij in Winterswijk bij een horecazaak een beveiligingsmedewerker had bespoten met peperspray. De man werd op de Lelistraat in de struiken aangetroffen. Een busje pepperspray lag naast hem. De man is ingesloten en de politie stelt een ander onderzoek in.

Wehl - Man ingesloten na vernieling en mishandeling De politie heeft zaterdagavond en 21 jarige man uit Wehl aangehouden nadat hij kort daarvoor in de Cingelwal een tuinhek vernielde. De 31 jarige eigenaar die het vanuit zijn woning het iin en ander zag gebeuren achtervolgde de man en sprak hem op het Gruttersveld aan en krijgt daarbij van de verdachte een vuistslag in zijn gezicht. De benadeelde gaat naar huis en ziet dat de verdachte weer langs zijn woning komt. De verdachte gooit dan een steen tegen een rolluik en gooit een bloempot stuk. De politie treft de man kort daarop op het Weversveld. Hij wordt aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Ulft - Lichaam vermiste vrouw aangetroffen

Zaterdagmorgen is het levenloze lichaam van de 57 jarige mevrouw uit Ulft aangetroffen in het water van de rivier de A-strang in Ulft. Een wandelaar die het lichaam zag, waarschuwde de hulpdiensten. De brandweer van Ulft het lichaam geborgen. Uit het onderzoek zijn geen sporen van een misdrijf aangetroffen. De vrouw werd sinds woensdagochtend 8 januari vermist. Zij had haar woning in overspannen toestand verlaten. De politie heeft met diverse hulpdiensten zoekacties uitgevoerd, die geen resultaat opleverden.

Doetinchem - 19 jarige ingesloten na weigering politiebevel De politie heeft zaterdagavond in Doetinchem een 19 jarige jongeman uit Zutphen aangehouden en ingesloten nadat hij uit de bioscoop aan de Hofstraat was gezet wegens hinderlijk gedrag. Op straat bleef hij voor de bioscoop lastig doen. De politiemensen bevolen hem hierop zich te verwijderen. Toen hij bleef weigeren werd hij aangehouden en ingesloten. De man had alcohol gebruikt.

Winterswijk - 19 jarige aangehouden met xtc-pillen

De politie heeft zondagnacht in Winterswijk een 19 jarige jongen uit Winterswijk aangehouden die in het bezit bleek te zijn van ruim 40 xtc-pillen. De man is ingesloten op verdenking van handel in harddrugs.

Winterswijk - 20 jarige man aangehouden na weigering horecazaak De politie heeft zaterdagavond een 20 jarige Winterswijker aangehouden nadat hij in een horecazaak in Winterswijk was gemaand deze te verlaten, omdat hij eerder de toegang was ontzegd. . Hij weigerde de zaak te verlaten ook nadat hij hiervoor was gemaand. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt wegens lokaalvredebreuk.


^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top 038-375 10 50

Deel: ' Hummelo - Rit drankrijder eindigt onder veranda hotel '
Lees ook