AutoRai

16-7-2002

Hummer H2: luxueuze offroader

Sublieme terreineigenschappen, vermogen in overvloed en onverwoestbaar, hetgeen zich al uit in zijn onuitwisselbare design: de kerneigenschappen van het nieuwe lid van de Hummer familie.

De originele Hummer H1, gebaseerd op de Humvee gebruikt in het Amerikaanse leger, krijgt nu gezelschap van de meer geciviliseerde Hummer H2. Na de Amerikaanse marktintroductie komende herfst, zal de H2 in 2004 in geringe aantallen naar Europa komen. Waar de originele H1 goed is voor 1.000 verkopen per jaar, zal de jaarlijkse productiecapaciteit van het nieuwe model 40.000 stuks bedragen.

Een krachtige 6.0 liter V8 motor met 235kW / 316pk en een maximaal koppel van 490 Nm zorgt voor soevereine prestaties voor de flinke terreinwagen (lengte x breedte x hoogte 4820 x 2063 x 1977 mm). Met een basisgewicht van 2909 kg is een sprint van 0 naar 100 km/u in minder dan 10 seconden mogelijk, het trekgewicht bedraagt meer dan 3,1 ton.

In het terrein profiteert de Hummer H2 niet alleen van zijn krachtreserves (maximale stijgingscapaciteit 60%) en enorme spoorbreedte (maximaal hellingscapaciteit van 40%), maar ook van zijn geavanceerde vierwielaandrijving, de korte overhang en de grote bodemvrijheid (255 mm), die met de optionele luchtvering nog eens verhoogd kan worden tot 267 mm. Naast sperdifferentieel en de versnellingsbak met hoge en lage gearing, heeft de nieuwe aandrijflijn een nieuwe toepassing; voor het rijden door diep zand en woestijn, kan de bestuurder met het gecombineerde ABS/ tractiecontrolesysteem van Bosch meer wielspin programmeren met een schakelaar op het dashboard.

Ook het interieur van de H2, die in het snel groeiende marktsegment van luxe terreinwagens in Amerika voor $48.800,- wordt geïntroduceerd, is aansprekend: de vijf zitplaatsen bieden opmerkelijk veel beenruimte, een zesde zitplaats is als optie leverbaar in de grote bagageruimte (maximale inhoud: 2.452 liter). Het omvangrijke instrumentarium deelt het luxueuze en rustieke karakter van de carrosserie, de uitrusting laat niets te wensen over. Daarnaast biedt General Motors vanaf het begin van de productie, een buitengewoon arsenaal aan individuele uitrustingsmogelijkheden aan.

Voor ons staat de H2 voor een auto, die voor veel mensen een wannahave product zal zijn, zegt Hummer general manager Michael C. DiGiovanni. De eerste indruk is: deze auto is niet snel te stoppen. Hij vervult de belofte dat zijn techniek niet alleen in het terrein naar voren komt, maar zet zijn hoge comfort en veiligheid de standaard in zijn klasse.

Deel: ' Hummer H2 luxueuze offroader '
Lees ook