Huurprijs kamers Amsterdam stijgt tot recordhoogte


AMSTERDAM, 20081015 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl is gebleken dat de gemiddelde huurprijzen van kamers in Amsterdam nog steeds flink stijgen met 8,1 procent ten opzichte van een jaar geleden. Er worden nog minder kamers aangeboden dan vorige maand en de maanden daarvoor. Dat de krapte op de markt nijpender wordt voor de student, blijkt ook uit het feit dat deze bereid is om maar liefst 464 euro neer te tellen voor een kamer. De student moet dus in Amsterdam steeds meer moeite doen om een geschikte kamer te vinden.

Huurprijs kamers Amsterdam stijgt met 8,1 procent
Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijzen van aangeboden kamers in Amsterdam een forse stijging (8,1 procent) laten zien ten opzichte van een jaar geleden. De gemiddelde huurprijs komt hiermee uit op 454 euro. Deze stijging ligt slechts een fractie onder het landelijk gemiddelde (8,4 procent).

[grafiek vraagprijzen]


Aanbod kamers neemt toe met 28,3 procent
Het aantal nieuw aangeboden kamers is ten opzichte van een jaar geleden met 126 toegenomen in de maand september 2008, maar dit aantal (571) is wel lager dan het aanbod van vorige maand (598).

[grafiek aanbod]


Vierkante meter prijzen vertonen een lichte stijging
De vierkante meter prijzen laten wederom een veel lagere stijging (3,3 procent) zien dan de gevraagde huurprijzen (8,1 procent). Door deze stijging krijgen studenten alsnog steeds minder ruimte voor hun geld.

Gewenste huurprijs 464
De maximale huurprijs die kamerzoekenden dit jaar over hebben voor een kamer in Amsterdam stijgt naar 464 euro in de maand september en ligt hiermee nog steeds (10 euro) boven de gemiddelde huurprijs die verhuurders vragen (454 euro).

Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en binnen onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders. om zodoende meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 350.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 7.000 kamers aangeboden op de site. In 2007 werd www.kamernet.nl meer dan 7,5 miljoen keer bezocht door bijna 2,2 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl , zijn alle marktrapporten terug te vinden. Het complete rapport van de kamermarkt van Nederland is terug te vinden op blog.kamernet.nl/2008/10/15/Kamermarkt+Amsterdam+September+2008.aspx . Van de grootste 8 steden van Nederland is op blog.kamernet.nl eenzelfde marktrapport aanwezig.


Deel: ' Huurprijs kamers Amsterdam stijgt tot recordhoogte '
Lees ook