Huurprijs kamers in Nijmegen gelijk gebleven


DEN HAAG, 20090414 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Nijmegen gelijk is gebleven vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Een kamerzoekende betaalde in maart dit jaar ongeveer 310 euro voor een kamer in Nijmegen. Het kameraanbod in maart is flink toegenomen (ruim 15,4 procent) naar ruim 456 nieuw aangeboden kamers.

Huurprijs kamers Nijmegen is gelijk gebleven
De gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Nijmegen is in maart 2009 gelijk gebleven vergeleken met dezelfde maand in 2008. De gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Nijmegen komt uit op 310 euro. De stijging van de gemiddelde huurprijs in Nijmegen is minder hoog vergeleken met de stijging van het landelijke gemiddelde (6,2 procent).Aanbod kamers neemt toe met 15,4 procent
Het aantal nieuw aangeboden kamers in Nijmegen is flink toegenomen (met 15,4 procent) tot 456 nieuw aangeboden kamers in maart 2009.Vierkante meter prijs stijgt met 3,6 procent
De gemiddelde vierkante meter prijs van nieuw aangeboden kamers is gestegen met 3,6 procent vergeleken met de vierkante meter prijs vorig jaar. De gemiddelde oppervlakte van nieuw aangeboden kamers is in maart dit jaar wel kleiner, namelijk 16,81 m2.Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn alle marktrapporten terug te vinden. Het complete rapport van de kamermarkt van Nederland is terug te vinden op blog.kamernet.nl/2009/04/09/Kamermarkt+Nijmegen+Maart+2009.aspx. Van de grootste steden van Nederland is op blog.kamernet.nl eenzelfde marktrapport aanwezig.


Deel: ' Huurprijs kamers in Nijmegen gelijk gebleven '
Lees ook