Huurprijs kamers Rotterdam daalt met 2,4 procent


DEN HAAG, 20090514 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde kamerhuurprijs in Rotterdam in april is gedaald (-2,4 procent) tot een bedrag van 364 euro per kamer ten opzichte met dezelfde periode vorig jaar. Het aanbod nieuwe kamers is daarentegen toegenomen (22,4 procent). De kamermarkt is gunstig gestemd voor een kamerzoekende in Rotterdam.

Huurprijs kamers Rotterdam daalt met 2,4 procent
Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Rotterdam in april 2009 is gedaald (2,4 procent) naar een bedrag van 364 euro, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar (373 euro). De gemiddelde huurprijs ligt wel (23 euro) boven het landelijk gemiddelde (341 euro).

[grafiek vraagprijzen kamerhuur Rotterdam april 2009]


Kameraanbod neemt fors toe met 22,4 procent
Het aantal nieuw aangeboden kamers in Rotterdam is ten opzichte van een jaar geleden fors toegenomen (22,4 procent) in de maand april 2009. Er zijn in april dit jaar in Rotterdam ruim 634 nieuwe kamers aangeboden.

[grafiek aanbod kamers Rotterdam april 2009]


Vierkante meter prijs stijgt licht met 1,4 procent
De vierkante meter prijs is in april 2009 licht gestegen (1,4 procent) ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De vierkante meter prijs komt in de maand april uit op 16,81 euro. De oppervlakte van een nieuw aangeboden kamer was gemiddeld 21,66 m2.

[grafiek vierkantemeter prijzen kamerhuur Rotterdam 2009]Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn van de grootste steden van Nederland alle marktrapporten terug te vinden.
U vindt alle marktrapporten en nieuwsvideo's over Rotterdam op het blog van Kamernet.nl:
blog.kamernet.nl/CategoryView,category,DeKamermarktRotterdam.aspx


Deel: ' Huurprijs kamers Rotterdam daalt met 2,4 procent '
Lees ook