Gemeente Amsterdam

|
Huwelijk kroonprins en Máxima moet groot volksfeest worden

Zie ook

Persbericht en notitie Raadscommissie over huwelijk

Het Parool

Huwelijk kroonprins en Máxima moet groot volksfeest worden

Op 3 oktober 2001 presenteerde de gemeente Amsterdam de plannen voor het koninklijk huwelijk tussen Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Máxima Zorreguieta. De feestelijkheden beginnen al op vrijdag 1 februari 2002 als er in de Amsterdam ArenA 's avonds een publieksfeest wordt georganiseerd. Daarvoor worden 50.000 mensen uit heel Nederland uitgenodigd.

Op de huwelijksdag zelf vindt het burgerlijk huwelijk plaats in de Beurs van Berlage waarna de hele stoet naar de Nieuwe Kerk zal verhuizen voor de kerkelijke inzegening. Na deze plechtigheden zal de Gouden Koets komen voorrijden voor een rijtoer door het centrum van Amsterdam. De route loopt van de Nieuwe Kerk naar de Nieuwezijds Voorburgwal, langs het Spui, de Singelgracht, het Muntplein, het Rokin en de Dam terug naar het Koninklijk Paleis op de Dam. Daar zal dan aansluitend de balkonscene plaatsvinden.

De gemeente benadrukt dat de vrijheid van meningsuiting en het recht op demonstratie zullen worden eerbiedigd. Natuurlijk worden wel speciale veiligheidsmaatregelen getroffen die te vergelijken zullen zijn met die van de Eurotop rond het Frederiksplein maar de 'veiligheidsringen' worden zo ingericht dat 'in principe publiek wordt toegestaan'.

De kosten voor het huwelijksfeest bedragen ruim 6,1 miljoen gulden (2,8 miljoen Euro).


-

© gemeente Amsterdam - 4-10-2001

Zoekwoorden:

Deel: ' Huwelijk kroonprins en Máxima moet groot volksfeest worden '
Lees ook