HYDRADON®, de nieuwe wet donning agent voor onderzoekshandschoenen


Middel maakt ook met natte handen het aantrekken van latex en nitriel handschoenen gemakkelijk.

BLOEMENDAAL, 20130201 -- Donning. Voor wie daar nog nooit van gehoord heeft: het aantrekken van (medische) handschoenen. Fabrikanten van handschoenen zijn er bij gebaat dat hun handschoenen behalve veilig, sterk, flexibel en comfortabel ook eenvoudig aan te trekken zijn. En dat is -mede door de soms inferieure kwaliteit van de handschoenen- helaas meestal niet het geval. Nog erger wordt het wanneer de handen klam of vochtig zijn als gevolg van bijvoorbeeld transpiratie of het wassen van de handen tussen het wisselen van handschoenen door. Voor het aantrekken van (medische) handschoenen vervaardigd van latex of nitriel met vochtige handen is nu een oplossing op de markt: HYDRADON.

Dit geurloze, huidvriendelijke, 100 % biologische en alcoholvrije “smeermiddel” is sinds kort leverbaar in flacons van 80 ml. waarmee 50 doseringen gebruikt kunnen worden voor het snel en gemakkelijk aantrekken van medische onderzoekshandschoenen. Er wordt nog gewerkt aan een "handsfree dispenser" voor bijvoorbeeld steriele ruimten.

Er zijn al donning agents op de markt, maar een natte donning agent is nieuw en een echte oplossing die een einde maakt aan een frustratie die bij veel gebruikers van onderzoekshandschoenen zoals tandartsen, orthodontisten, pedicures en dierenartsen dagelijks bestaat.

HYDRADON is een toevoeging aan de procedure en geen vervanging van de geldende richtlijnen. Voor het aantrekken en tussen het wisselen van handschoenen blijft wassen van handen aanbevolen.

HYDRADON is leverbaar via de vakhandel. Een flacon van 80 ml. (50 doseringen) kost € 11,99 incl. BTW.


Deel: ' HYDRADON®, de nieuwe wet donning agent voor onderzoekshandschoenen '
Lees ook