AutoRai

21-2-2003

Hyundai, DaimlerChrysler en Mitsubishi bundelen krachten

Global Engine Alliance LCC is een joint venture van Hyundai Motor Company, DaimlerChrysler AG en Mitsubishi Motors Corporation. De drie partners hebben hun oog laten vallen op Dundee (Michigan, VS) als locatie voor een gezamenlijk te bouwen motorenfabriek.

De start van de bouw is nog afhankelijk van goedkeuring van diverse (overheids)instanties.

De nieuwe fabriek wordt gezamenlijk geëxploiteerd door Hyundai, de Chrysler Group (onderdeel van DaimlerChrysler AG) en Mitsubishi. In de toekomstige fabriek, die op bijna 100 hectare grond komt te staan, zal de allianties World Engine, een geheel nieuwe generatie motoren worden gebouwd. Deze, volledig uit aluminium vervaardigde motoren, zullen uitblinken door hun lage brandstofverbruik en lage emissies. De motoren, met een inhoud van resp. 1.8, 2.0 en 2.4 liter, zijn straks terug te vinden in diverse producten van de fabrikanten.

Binnen de alliantie brengt elk van de drie partijen specifieke kennis in en neemt het initiatief in een andere discipline. Zo wordt beschikbare kennis gebundeld tot een optimaal functionerende motorenfabriek. Hyundai neemt het voortouw als het gaat om design, ontwikkeling en bouw van de motoren.

Gezamenlijk zal de joint venture jaarlijks 1,5 miljoen motoren voortbrengen en wordt hiermee de grootste automotorenproducent ter wereld. Vanwege het hoge volume en de gedeelde ontwikkelingskosten, halen de drie producenten maximaal rendement uit hun investeringen.

Deel: ' Hyundai, DaimlerChrysler en Mitsubishi bundelen krachten '
Lees ook