AutoRai

10-3-2003

Hyundai hoofdsponsor bij EK-voetbal 2004

Hyundai speelt in 2004 wederom een prominente rol bij het Europees Kampioenschap voetbal. De Zuid-Koreaanse autoproducent treedt, net als in 2000, op als officiële autosponsor. Het UEFA EURO 2004 voltrekt zich volgend jaar zomer in Portugal. Vier jaar geleden vond het plaats in Nederland en België.

Gerhard Aigner, topman van de Europese voetbalorganisatie UEFA, en Dong-Jin Kim, President en CEO van Hyundai Motor Company (HMC), maakten de voorzetting van de sportieve samenwerking wereldkundig op 4 maart. Dat gebeurde tijdens de persdag van de Autosalon in Genève in aanwezigheid van onder voetballegende en ambassadeur van Hyundai Johan Cruyff.

Hyundai levert voor EURO 2004 alle official cars en draagt daarmee bij aan een soepel en efficiënt verlopend vervoer tijdens het toernooi. Aigner is bijzonder blij met de overeenkomst: Het EK in Portugal behoort tot s werelds grootste sportevenementen, een feest voor het Europese voetbal. Het doet me deugd dat we Hyundai opnieuw tot officiële partner mogen rekenen.

Trots
President Kim van HMC spreekt van een privilege: De sponsoring van het toernooi in Portugal versterkt onze samenwerking met de UEFA. We zijn trots dat we dit evenement, een van de best bezochte ter wereld, mogen ondersteunen. Het toernooi in 2004 voltrekt zich in tien stadions, verspreid over Portugal. Goed en betrouwbaar transport is dus van enorm belang en is bovendien een logistieke uitdaging van formaat.

De Hyundai-organisatie heeft er het volste vertrouwen in dat het vervoer perfect verloopt op basis van de ervaringen opgedaan bij het toernooi in 2000 in Nederland en België. Henny van Dijk, Managing Director van de Nederlandse Hyundai-importeur Greenib Car, is daarvan overtuigd: De sponsoring door Hyundai heeft de UEFA-organisatie in 2000 letterlijk op weg geholpen en heeft aan de andere kant sterk bijdragen aan een grotere naamsbekendheid van ons merk. Tot op de dag van vandaag zien we voetbalsponsoring als een grote aanjager van de sterke positie van Hyundai in Nederland en in de rest van Europa.

Deel: ' Hyundai hoofdsponsor bij EK-voetbal 2004 '
Lees ook