Persberichten 'ALAN PARTRIDGE': HILARISCHE COMEDY MET STEVE COOGAN

"I'm Alan Partridge", vrijdag 2 april tussen 22.30 en 23.00 uur bij NET 5

In Groot-Brittannië is "I'm Alan Partridge" welhaast legendarisch. Binnenkort kan Nederland kennismaken met deze onhandige talkshow-host, vertolkt door Steve Coogan. De show wist de titel "Best TV Sitcomo/oo bij de uitreiking van de "British Comedy Awards" in de wacht te slepen en titelrol vertolker Steve Coogan won ook nog eens twee categorieën. Hij werd uitgeroepen tot "Top TV Comedy Actor" en "Top BBC2 Comedy Personality". Ook de Britse pers onthaalde de serie op lovende kritieken. "I'm Alan Partridge" kreeg kwalificaties als: "heel, heel erg grappig" en "een meesterzet".

Partridge's alter ego Coogan introduceerde zijn hilarische typetje voor het eerst in een parodie op een radionieuwsprogramma "On the Hour" bij het Britse Radio 4. Het duurde daarna niet lang voor de ambitieuze fantast Partridge een eigen leven begon te leiden. De vleesgeworden onhandigheid kreeg zijn eigen shows bij de BBC, "The Day Today", en "Knowing Me, Knowing You". Al snel praatte heel Engeland over de curieuze capriolen van deze ongewone presentator. Zijn ambities, helaas niet gefundeerd door de benodigde capaciteiten, zijn pijnlijke missers en gegoochel met clichés zijn inmiddels spreekwoordelijk in Groot-Brittannië.

In "I'm Alan Partridge" maakt de voormalige BBC-coryfee inmiddels minder fortuinlijke tijden mee. Gedegradeerd tot ochtend-DJ bij Radio Norwich, blijft de onverbeterlijke Partridge tegen beter weten in hopen op een spoedige terugkeer bij zijn ex-broodheer. Hij wankelt op de rand van bankroet, verblijft in een neerslachtige hotelkamer sinds zijn vrouw hem eruit schopte voor de fitnesstrainer en presenteert een radioprogramma, dat wordt uitgezonden in de donkerste uurtjes van de morgen. Zijn show wordt slechts beluisterd door de plaatselijke boerenbevolking, aangezien deze sowieso vroeg op moet. Ongelukkigerwijs weet Partridge zijn enige publiek al snel te beledigen. Desondanks is zijn arrogantie en vastbeslotenheid om zijn dromen te verwezenlijken, intact gebleven. De programmadirecteur van de BBC wordt dan ook overspoeld met Partridge's ideeën voor een nieuwe show, van apentennis tot binnenstad-sumoworstelen.

Deel: ' "I'm Alan Partridge" bij NET 5 '
Lees ook