13/08/2001 Implementatie van i2 oplossingen bij bedrijven in consumentengoederen, detailhandel en mode Zaltbommel, 13 augustus 2001 - i2 Technologies, leverancier van Supply Chain oplossingen, maakt bekend dat in de eerste helft van 2001 wereldwijd meer dan 35 bedrijven op het gebied van consumentengoederen, detailhandel en mode (textiel, kleding en schoeisel) met succes i2 oplossingen hebben geïmplementeerd.

Hieronder zijn projecten van i2 beschreven bij enkele van deze bedrijven.

"Go-lives" in mode
Drie bedrijfsonderdelen van VF Corporation, de grootste kledingfabrikant ter wereld, namen de afgelopen zes maanden i2-oplossingen in gebruik. In februari heeft VF Jeanswear zijn eerste bedrijfsversie en VF Imagewear East zijn derde bedrijfsversie van Supply Chain Planner in gebruik genomen. Alle grote bedrijfsonderdelen van VF werken nu met de Supply Chain Planner.

De implementatie bij VF Jeanswear is een van de grootste modellen van live masterplanning in de geschiedenis van i2, en de implementatie van de Supply Chain Planner is een van de grootste implementaties van i2 tot dusver. Doel van VF Jeanswear is het terugbrengen van de voorraad eindproducten en halffabrikaten en reductie van verouderde inventaris. Ook moet de i2 oplossing de service aan de klant verbeteren. VF Imagewear West nam eveneens in februari zijn derde bedrijfsversie van de Supply Chain Planner in gebruik. De oplossing voorziet in de behoefte aan een systeem voor planning per order, dat rekening houdt met accurate informatie over materiaal en capaciteit.

Tanner Companies LP Inc., fabrikant en leverancier van damesmode rechtstreeks aan de klant, startte in april 2001 met de Demand Planner. Tanner heeft laten weten dat de oplossing een duidelijke verbetering betekent van prognoses en stabilisering voor de best verkopende producten.

i2 TradeMatrix Demand Planner is in mei geïmplementeerd bij TaylorMade-Adidas Golf. De fabrikant en verkoper van eersteklas golfuitrustingen, schoeisel en kleding gebruikt de oplossing voor het voorspellen van zendingen op het niveau van macromodellen. Hierdoor is het mogelijk precieze prognoses te geven over de toewijzing van producten voor de Noord-Amerikaanse en Europese bedrijfstakken. TaylorMade werkt samen met toeleveranciers aan maatregelen om deze prognoses te staven met behulp van i2 TradeMatrix Supply Collaboration, dat in het eerste kwartaal van dit jaar in gebruik is genomen.

"Go-lives" in textiel
National Textiles, leverancier van garens en textiele producten voor de kledingindustrie, heeft de derde bedrijfsversie van de i2 TradeMatrix Supply Chain Planner in gebruik genomen. Het bedrijf gebruikt de software-oplossingen voor het beheer van de masterplanning en om vraag en aanbod van de belangrijkste klanten op elkaar af te stemmen.

"Go-lives" onder distributeurs van verpakte consumentengoederen Smithfield Packing, de grootste divisie van Smithfield Foods, nam in juni de i2 TradeMatrix Transportation Optimizer in gebruik. Dankzij deze oplossing van i2 worden verschillende soorten gegevens samengevoegd, zoals informatie over transport, locatie en status. Hierdoor kan Smithfield Packing zendingen samenvoegen tot efficiënte, rendabele ladingen en zo de tijd dat vrachtwagens onderweg zijn aanzienlijk verkorten.

"Go-Lives" in detailhandel
Bij J. C. Penney, een van Amerika's grootste detaillisten met warenhuizen, drogisterijen, postorder- en e-commercebedrijven, heeft de i2 TradeMatrix Transportation Manager en de Transportation Optimizer geïmplementeerd. JCPenney verwacht hiermee de eerste detailhandel ter wereld te worden die het proces van elektronische routingaanvragen koppelt aan een dynamisch pakket routingsoftware, waardoor intelligente transportlijnen kunnen worden gerealiseerd.

Woolworths, de grootste detailhandel in levensmiddelen in Australië, heeft onlangs de i2 TradeMatrix Demand Planner en de Supply Chain Planner in gebruik genomen. i2 helpt Woolworths in haar streven de service aan de klant te verbeteren en de voorraadniveaus optimaal te beheren door het vergroten van de zichtbaarheid in de hele keten. Woolworths kan met de i2 oplossingen optimale voorraadniveaus in winkels en warenhuizen realiseren. De detaillist krijgt de verkoopgegevens van iedere winkel en kan precies voorspellen welke voorraden nodig zijn om aan de vraag te voldoen.

i2
i2 is de leverancier van het i2 TradeMatrix-platform dat behalve oplossingen ook content- en marktplaatsfunctionaliteit biedt. Bedrijven kunnen met i2 TradeMatrix zowel particuliere als openbare marktplaatsen inrichten en tegelijkertijd de bedrijfsprocessen van alle deelnemers optimaliseren. i2 biedt diverse op samenwerking gerichte e-business-services voor zowel startende als gevestigde e-business-bedrijven. Elke service wordt ondersteund door oplossingen voor een optimale besluitvorming, transactiebeheer en content management. Het in 1988 opgerichte i2 heeft zich ten doel gesteld zijn klanten in 2005 een toegevoegde waarde te bieden van $75 miljard. i2 is gevestigd in Dallas en heeft kantoren over de hele wereld.

Deel: ' I2-oplossingen bij bedrijven in consumentengoederen '
Lees ook