iBanx brengt PR-activiteiten onder bij Whizpr

Amsterdam, 8 oktober 2001 De Nederlandse firma iBanx, leverancier van geïntegreerde data- en documentmanagementoplossingen, gaat voor de PR-activiteiten gebruikmaken van PR-bureau Whizpr.

iBanx (information banking and exchange) richt zich met haar diensten met name op ondernemingen in de (petro)chemische industrie. De content management services van iBanx maken het mogelijk alle kritische bedrijfsdocumentatie consistent, compleet en up-to-date te maken en te houden. Doordat de diensten aangeboden worden in een ASP-model (Application Service Provider), kunnen bedrijven zonder hoge investeringen te doen in kennis en infrastructuur eenvoudig hun bedrijfsinstallaties en gegevens beheren. Tegelijkertijd kunnen zij zich dan op hun kernactiviteiten en klanten concentreren. De oplossing van iBanx maakt tijdrovend en kostbaar beheer van technische documenten en data overbodig, terwijl het ASP-model de klanten verzekert van up-to-date services en relatief lage investeringen.

In het ASP-model van iBanx spelen o.a. Cap Gemini Ernst & Young (CGEY), Level-3, Documentum en Jacobs een belangrijke rol. CGEY fungeert als consultant en IT-dienstverlener, Level-3 levert de volledig gecontroleerde webhosting-faciliteiten. Met Documentum is een overeenkomst gesloten, waardoor iBanx het Documentum-platform in licentie aan gebruikers kan aanbieden. Jacobs is sterk in het verbeteren van de inhoud en kwaliteit van data-archieven.

Launching customer van iBanx was DSM. Andere klanten zijn Hoek Loos en Thermphos. iBanx is momenteel bezig de activiteiten uit te breiden naar België. In maart 2001 heeft iBanx een tweede financieringsronde succesvol afgesloten. Hierbij is ook ABN AMRO tot de aandeelhouders toegetreden.

Bedrijven in de (petro)chemische industrie genereren tijdens ontwerp, constructie, productie en onderhoud veel essentiële informatie. Deze informatie moet lange tijd consistent en beschikbaar blijven. iBanx zorgt ervoor dat deze bedrijfsbrede documentatie perfect georganiseerd wordt en blijft. iBanx actualiseert bestaande documentatie en het belangrijkste servicepakket, PaperCliqTM, ondersteunt het beheer en de uitwisseling van essentiële gegevens, zoals tekeningen, datasheets, rapporten en procedures voor hoogwaardige chemische en procesinstallaties. PaperCliqTM is speciaal ontwikkeld voor de stringente eisen van de (petro)chemische industrie.

Whizpr

Deel: ' IBanx brengt pr-activiteiten onder bij Whizpr '
Lees ook