Ingezonden persbericht


()

Ibis Rotterdam Vlaardingen geeft douchecoaches voor beter milieu! ()

14 januari 2010 - Vlaardingen is "de groenste stad van Nederland" en wenst dat te blijven, dus droeg ibis Rotterdam Vlaardingen haar steentje bij door op 13 januari 2010 douchecoaches weg te geven. Hiermee wordt geprobeerd om het overmatig gebruik van water tegen te gaan. ()

In de reeks van ibis ISO 14001 acties die alle 11 ibis hotels jaarlijks in Nederland uitvoeren, was het dit keer de beurt aan ibis Rotterdam Vlaardingen. Het ISO 14001 actie team van ibis Rotterdam Vlaardingen gaf met haar milieuactie maar liefst 1000 douchecoaches weg aan het publiek in winkelcentrum Liesveld in Vlaardingen. De eerste douchecoach werd op woensdag 13 januari overhandigd aan de wethouder van Milieu, de heer Robberegt. Met deze actie zoekt ibis Rotterdam Vlaardingen aansluiting bij de gemeentelijke activiteiten ter verbetering van het milieu.

"Met deze actie willen wij de inwoners wijzen op de kleine dingen die zij kunnen doen om het milieu te sparen, daarnaast levert een dergelijke actie in de meeste gevallen ook nog een besparing op voor de portemonnee", zei General Manager Lucas Ensing van ibis Rotterdam Vlaardingen.

Douchecoach
De douchecoach is een gadget dat op de muur in de douche bevestigd wordt. Door de douchecoach om te draaien gaat er een zandloper lopen en dan weet de gast precies wanneer er 5 minuten douchen verstreken zijn. Zo blijft men dus niet te lang onder de douche staan.

Het idee van een douchecoach is het besparen van water en energie. Gemiddeld is de douchetijd 8 minuten, wat zeker nog genoeg ruimte overlaat voor verbetering. Door de tijd onder de douche te verkorten naar 5 minuten wordt er circa 36 liter (warm) water per douchebeurt bespaard. Bij een gemiddeld gezin van drie personen dat om de dag een douche neemt, is dit al 20.000 liter per jaar. Met de douchecoach kan per persoon circa 40,- per jaar op de water- en gasrekening worden bespaard.

ISO 14001
Ibis hotels hecht veel waarde aan duurzaamheid en milieu. In dit kader zijn er heldere doelen geformuleerd. Ibis Rotterdam Vlaardingen, n van de 814 ibis hotels wereldwijd, is net als alle andere ibis hotels in Nederland in het bezit van de milieucertificering ISO 14001. Dit ISO-certificaat staat voor milieuzorg in de hotels, waarbij extra aandacht is voor het omgaan met water, energie en afval. Als ISO 14001-certificaathouder adopteert ieder ibis hotel jaarlijks een duurzaamheidproject in de directe omgeving. Zo is er sinds de lancering een estafette aan de gang van acties. Iedere maand is een hotel aan de beurt. Acties lopen zeer uiteen, van bijvoorbeeld het opruimen van zwerfafval tot het halen en brengen van gasten op de fiets! In 2010 wordt deze estafette voorgezet. ()

()

()

()

()

()


- einde -
()

ibis is de internationaal toonaangevende economy hotelketen die bekend staat om de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: fraai vormgegeven en-suite kamers, de belangrijkste hotelservices dag en nacht beschikbaar en een brede keuze aan eet- en drinkmogelijkheden. De kwaliteit van de ibis standaard vertaalt zich in de in 1997 verkregen ISO 9001-certificering, toegekend door het instituut International Organisation for Standardization Certification. ibis is bovendien de eerste hotelketen die zich committeert aan een duurzaamheidsbeleid op grond van de ISO 14001-certificering, die inmiddels is toegekend aan een derde van de ibis hotels. Sinds de start in 1974 is ibis uitgegroeid tot Europees marktleider in het economy segment met meer dan 100.000 kamers en 847 hotels in 43 landen, waaronder 11 hotels in Nederland. Nadere informatie over de ibis hotels is te vinden op www.ibishotel.com. Met 150.000 medewerkers in bijna 100 landen is Accor Europees marktleider en n van 's werelds grootste ondernemingen op het gebied van hotellerie en zakelijke dienstverlening. Accor biedt zijn klanten ruim 40 jaar kennis en ervaring in de volgende segmenten:
* Hotels: meer dan 4000 hotels met 500.000 kamers in 90 landen: Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, Suitehotel, Adagio, ibis, all seasons, Etap Hotel, Formule 1, hotelF1 en Motel 6. Hierbij komen nog aanvullende activiteiten zoals die van Accor Thalassa, Lentre en CWL;
* Zakelijke dienstverlening: 32 miljoen mensen in 40 landen maken gebruik van de diensten van Accor Services (human resources, marketing services en expenses management). In Nederland biedt Accor Hospitality zijn gasten een brede keuze uit 43 hotels, van het luxe tot het budgetsegment: 2 Sofitel hotels waaronder het prestigieuze Hotel The Grand Amsterdam, 1 MGallery hotel The Convent Hotel Amsterdam, 9 Novotel hotels, 17 Merrcure hotels, 11 ibis hotels, 1 Etap hotel en 2 Formule I hotels. Voor meer informatie: www.accor.com. ()

()

Deel: ' Ibis Rotterdam Vlaardingen geeft douchecoaches voor beter milieu '
Lees ook