IBM breidt Multimedia PC-aanbod uit met eerste notebook voor de consumentenmarkt

Amsterdam, 5 februari 1999 - IBM heeft het multimedia PC-assortiment uitgebreid met de ThinkPad i, de eerste draagbare IBM-computer waarvan het ontwerp en de prijs geheel zijn afgestemd op de consument. Voor een prijs vanaf 4.399,- (1) bieden de twee modellen in deze ThinkPad i-lijn de karakteristieke vormgeving en gebruiksmogelijkheden van de bekroonde IBM ThinkPad-serie.

IBM heeft zich bij het ontwerp van de nieuwe ThinkPad i-modellen laten inspireren door onderzoek naar mobiel computergebruik onder studenten, kleine ondernemers en gezinnen. Het onderzoek bevestigde dat steeds meer consumenten vertrouwen op mobiele technologie en bood inzicht in de gewenste productkenmerken en trends in het aankoopgedrag. Dit heeft bij de nieuwe ThinkPad i-serie geresulteerd in de volgende voorzieningen:
* - een strak, ergonomisch ontwerp,
* - een Active Matrix TFT-scherm,
* - Instant Audio voor de bediening van de cd-speler,
* - een unieke Internet Scroll Bar,
* - Altec Lansing SoundGuide-technologie voor de luidsprekers,
* - uitgebreide service en ondersteuning voor de gebruikers.

Ontwerp en toepassingsmogelijkheden

Drukbezette gezinnen, studenten en kleine zelfstandigen ? die tot nu toe geen andere keuze hadden dan met een desktop-pc te werken ? kunnen voortaan hun voordeel doen met de mobiliteit die de nieuwe ThinkPad i hun biedt.

De ThinkPad i-serie, ideaal als tweede PC, heeft een vormgeving waarbij vaste schijf, cd-romspeler, diskettestation en modem in één behuizing zijn ondergebracht, hetgeen ruimte bespaart op het bureaublad door het ontbreken van randapparatuur met kabels.

Behalve als mobiele werkplek kan de ThinkPad i ook uitstekend dienst doen als audio-cd-speler. Door de Instant Audio-functie kunnen audio-cd?s worden afgespeeld tot zes uur nadat het systeem is uitgeschakeld en afgesloten. De knoppen voor volumeregeling, nummerkeuze en verwijdering van de cd zijn eenvoudig te bedienen aan de voorzijde van het apparaat. Gebruikers kunnen daardoor cd-functies, zoals afspelen, doorspoelen en terugspoelen, activeren zonder het deksel te openen. Met de aansluiting voor externe audio kunt u zelfs losse luidsprekers of een hoofdtelefoon met de ThinkPad i-serie gebruiken.

Voor aanvullende informatie over de nieuwe ThinkPad i-modellen, zie bijlage.

Internet-gebruikers kunnen voor nadere informatie over IBM, haar producten, diensten en technologie terecht op het World Wide Web. Het adres van IBM's home page is https://www.ibm.com. Het adres van de Nederlandse IBM PSG home page is: https://www.pc.ibm.com/nl Dit persbericht en andere informatie van en over IBM is electronisch beschikbaar op NEWSdesk, het online IT-nieuwsnetwerk. Deze dienst is bereikbaar op het Internet, WWW-adres: https://www.newsdesk.com.

Deel: ' IBM breidt multimedia pc-aanbod uit met notebook '
Lees ook