IBM breidt softwareaanbod voor Business Integration uit

Nieuwe versie IBM MQSeries optimaliseert bedrijfsprocessen voor e-business

Amsterdam, 29 januari 1999 -- IBM introduceert de nieuwe versie van MQSeries, de krachtige messaging software waarmee bedrijfsgegevens kunnen worden uitgewisseld tussen diverse systemen. Met MQSeries kunnen bedrijven eenvoudig inspelen op een groeiend e-business volume, door werknemers, klanten en business partners op een snelle, veilige en betrouwbare manier via Internet, intranet en extranet toegang te bieden tot belangrijke bedrijfsinformatie.

Aangezien IBM aan ondernemingen, integratiespecialisten en software-ontwikkelaars de beste technologie voor het integreren en automatiseren van bedrijfsprocessen wil bieden, zijn de MQSeries-producten over de gehele linie uitgebreid met extra functionaliteit voor diverse platforms -- van pc tot mainframe. Nu de verkopen via het Internet voor 2002 op $350 miljard worden geraamd, groeit vanuit ondernemingen de vraag naar betrouwbare technologie voor Internet-transacties.

Tot de nieuwe functies behoort onder meer een krachtige publish/subscribe-tool, waarmee de eindgebruiker kan bepalen welke berichten hij wil ontvangen. Bovendien is de schaalbaarheid verbeterd en zijn de mogelijkheden voor systeembeheer uitgebreid. De nieuwste versie van MQSeries voor Windows NT is eenvoudiger in het gebruik. Dit komt enerzijds door de verbeterde grafische interface en anderzijds door de grafische tools die het beheer van het MQSeries-netwerk vereenvoudigen.

Met MQSeries Workflow, nu ook voor OS/390 beschikbaar, komen de vele pluspunten van MQSeries ook binnen het bereik van de krachtigste processor ter wereld. Binnen grote ondernemingen kunnen daardoor bedrijfskritische applicaties een stuk eenvoudiger worden geïntegreerd.

IBM heeft vandaag ook het nieuwe ‘message broker’-product MQSeries Integrator aangekondigd. Daarmee kunnen berichten ‘vertaald’ en wel tussen applicaties worden uitgewisseld.

De MQSeries-producten gaan prima samen met reeds gedane IT-investeringen en helpen de klant zijn voordeel te doen met e-business. De algehele efficiency gaat erop vooruit doordat de belangrijkste bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd. Bovendien kunnen nieuwe markten op korte termijn worden aangeboord dankzij snelle en betrouwbare Internetverbindingen. Met MQSeries kunnen bedrijven op efficiënte wijze contact onderhouden met partners en toeleveranciers en zo het beheer van de toeleveringsketen optimaliseren. Ook bij een overname of fusie bewijst MQSeries zijn nut: IT-middelen kunnen dan snel en efficiënt worden samengevoegd.

IBM MQSeries

IBM MQSeries is de meest gebruikte message-queuing software op de markt. Gebruikers kunnen met dit product informatie uitwisselen tussen applicaties op meer dan 35 verschillende platforms. Deze bekroonde software maakt het mogelijk bedrijfsprocessen te integreren binnen de hele onderneming. Het resultaat is maximalisering van e-business kansen door de inzet van bestaande systemen; nieuwe producten kunnen sneller op de markt worden gebracht en zakelijke veranderingen kan men voor zijn. De asynchrone technologie van MQSeries zorgt ervoor dat een bericht altijd zijn bestemming bereikt, zelfs wanneer programma's of systemen uitvallen of de eindbestemming tijdelijk onbereikbaar is. Meer informatie over MQSeries is te vinden op de volgende website: https://www.software.ibm.com/ts/mqseries/.

Over IBM Software

IBM had in 1997 een omzet in software van 12.8 miljard US dollar. Succesvolle producten van IBM Software zijn: DB2 Universal Database, CICS (Customer Information Control System), de VisualAge productfamilie en MQSeries. Daarnaast boekt IBM Software goede resultaten met haar zeer snelgroeiende dochter- ondernemingen Lotus en Tivoli.

Internet-gebruikers kunnen voor nadere informatie over IBM, haar producten, diensten en technologie terecht op het World Wide Web. De adressen: https://www.ibm.com (IBM homepage) - https://www.nl.ibm.com (Homepage IBM Nederland) https://www.software.ibm.com (IBM Software). Dit persbericht en andere informatie van en over IBM is elektronisch beschikbaar op NEWSdesk, het on-line IT-nieuwsnetwerk: https://www.newsdesk.com

Deel: ' IBM breidt softwareaanbod voor Business Integration uit '
Lees ook